Zicht op het terrein voor de toekomstige tiny houses. Foto: PR
Zicht op het terrein voor de toekomstige tiny houses. Foto: PR

Tiny Houses in Eibergen heeft nog een paar plekken

Wonen

EIBERGEN - Het plan voor een locatie voor Tiny Houses in Eibergen ligt er al een tijdje. Maar het lijkt er nu toch echt van te komen. Op korte termijn wordt een terrein klaargemaakt waar de kleine huisjes komen. Het beoogde perceel aan de Zwilbroekseweg is eigendom van de gemeente. Er is nog een aantal kavels beschikbaar voor geïnteresseerden, voor mensen die het plan een warm hart toedragen.

Zeven deelnemers hebben zich nu aangemeld voor het project en er is nog plaats over voor drie huisjes. Elk huisje is maximaal 50 vierkante meter groot en staat op een kavel van honderd vierkante meter. De bewoners huren een kavel en het huisje kopen of bouwen ze zelf. Voor elk huisje moet een omgevingsvergunning aangevraagd worden.

Het is de bedoeling dat de deelnemers aan dit project een min of meer vergelijkbaar profiel hebben. Dat houdt in dat het mensen zijn die enthousiast worden van duurzaam wonen in een natuurlijke omgeving op een relatief klein oppervlak.
Gezien de huidige samenstelling van de groep gaat de voorkeur uit naar jonge mensen of gezinnen. Het liefst uit de omgeving Berkelland. Maar een ieder die het project aanspreekt wordt verzocht te reageren.

De deadline voor de aanmelding is 10 februari, daarna vindt de voorselectie plaats. Op 2 maart volgt dan een informele kennismaking met de groep, die al een definitieve toewijzing heeft. Ook als geïnteresseerden nog geen huisje of tekening hebben, is dat geen probleem. Er is nog tijd genoeg om deze droom waar te maken.

Reacties kunnen tot gestuurd worden naar het e-mailadres van de initiatiefgroep: tinyhouseberkelland@gmail.com. Er is ook informatie te vinden op de Facebookpagina van Tiny House Berkelland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant