Het Bundelingpark voorziet in de wens en behoefte van inwoners van Ruurlo en omgeving om tot op hoge leeftijd zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen, ook als daarbij intensieve zorg en ondersteuning nodig is Foto: Jan Hendriksen

Het Bundelingpark voorziet in de wens en behoefte van inwoners van Ruurlo en omgeving om tot op hoge leeftijd zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen, ook als daarbij intensieve zorg en ondersteuning nodig is Foto: Jan Hendriksen

Sensire Bundelingpark in hartje Ruurlo maakt buurt

Wonen

RUURLO - De renovatie en nieuwbouw van het Bundelingpark in hartje Ruurlo is al enige tijd klaar. Het voorziet in de wens en behoefte van inwoners van Ruurlo en omgeving om tot op hoge leeftijd zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen, ook als daarbij intensieve zorg en ondersteuning nodig is. Op 31 augustus heeft Sensire op het park een mooie nieuwe ontmoetingsruimte in gebruik genomen. Een mooie, warme ruimte waar bewoners en naasten samen kunnen genieten van ontmoeting en activiteiten. En op vrijdag 23 september wordt er buurt gemaakt.

De nieuwe ontmoetingsruimte is de plek waar bewoners van de Schoven die zorg ontvangen van Sensire met elkaar samenkomen voor bijvoorbeeld maaltijden of een kop koffie met elkaar of met naasten. Maar wat Sensire betreft is de ontmoetingsruimte een bruisende plek voor ontmoeting en activiteiten voor bewoners uit de hele omgeving en het Bundelingpark. Om deze bruisende plek vorm te geven is er een activiteitencommissie samengesteld met professionals en vrijwilligers die met elkaar samenwerken om mooie activiteiten tot stand te brengen en participatie van buurtbewoners te stimuleren.
Niet alleen zijn buurtbewoners welkom om deel te nemen aan georganiseerde activiteiten, ze zijn vooral ook uitgenodigd om mee te denken en mee te doen met het organiseren van nieuwe activiteiten. Een buurman die een ruimte zoekt om met zijn kaartclub te kunnen kaarten op woensdagmiddag… een buurtbewoner met kooktalenten die het leuk vindt om de mooie open keuken in de ontmoetingsruimte eens te gebruiken voor een verrassende maaltijd of lekkere appeltaart. De activiteitencommissie komt graag in contact met inwoners van Ruurlo die een rol willen spelen om deze mooie plek nog bruisender te maken!

Vrijwilligers
Om leuke activiteiten te organiseren en bewoners die dat nodig hebben ondersteuning te bieden is de inzet van enthousiaste en betrokken vrijwilligers onontbeerlijk. De vacatures voor vrijwilligers worden geplaatst op de vacaturewebsite van de gemeente Berkelland. Ook kan men bij vragen of interesse altijd vrijblijvend contact opnemen met de activiteitencommissie via e-mail: ac-bundelingpark@sensire.nl.

Buurt maken
Alle belangstellenden uit Ruurlo en omstreken die de ontmoetingsruimte wel eens van dichtbij willen zien en nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden zijn welkom om buurt te komen maken. Men is van harte welkom in de ontmoetingsruimte aan het Rikkelder op vrijdag 23 september tussen 14.00 en 16.00 uur.


berkellandwijzer.nl/vacature

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant