De gehele acrogym-groep seizoen 2023-2024 van RGV. Foto: PR

De gehele acrogym-groep seizoen 2023-2024 van RGV. Foto: PR

Acrogym-teams RGV Ruurlo scoren acht medailles

Sport

RUURLO - De Ruurlose gymnastiekvereniging RGV reisde afgelopen weekeinde met maar liefst tien acrogym-teams af naar Ede voor de eerste acrogym wedstrijden van dit jaar. En dat kon als een succes worden bestempeld, want RGV nam acht medailles mee naar huis. Een geslaagd eerste wedstrijdweekend voor de acrogym-teams dit jaar.

Op zaterdag stonden de eerste vijf teams op de wedstrijdvloer. Norah en Yara mochten de wedstrijddag voor RGV Ruurlo openen. De meiden lieten een nette oefening zien, maar helaas wel met een klein foutje. Ze eindigen op een mooie vijfde plaats. Het laatste team in deze wedstrijdronde bestond uit Djava, Tess en Kim. Voor Kim was het haar allereerste officiële acrowedstrijd en wat hebben de meiden het goed gedaan. Met een bronzen medaille mogen ze heel erg trots zijn op zichzelf.
Vervolgens was het de beurt aan Tess, Eva en Floor. Als damesgroep E-Senior straalden ze op de wedstrijdvloer en mochten ze met bijna twee punten verschil op het hoogste podium het goud in ontvangst nemen. In de laatste wedstrijd stonden de D+Senior trio’s op de vloer. Beide teams lieten twee oefeningen zien, een balans- en een tempo-oefening. Tara, Kyra en Femke waren als eerste aan de beurt en turnden twee goede oefeningenn. Door een foutje van de jury, dat erg positief uitpakte voor dit team, wisten de meiden twee mooie scores te noteren en gingen ze met de bronzen medaille naar huis. Het tweede D+Senior team bestond uit Yulia, Isolde en Larissa. Deze dames lieten twee bijna perfecte oefeningen zien en kregen met recht het goud omgehangen.

Druk
Zondag reisden de andere vijf teams af naar Ede. In wedstrijdronde twee was het druk want van de vijf Ruurlose teams stonden er vier op de wedstrijdvloer. Als eerste mochten Alien, Laura en Floor hun wedstrijdoefening aan de jury laten zien. Floor was de afgelopen week een beetje ziek, dus dat ze mee konden was al een mooi gelukje. En ze eindigden ook nog als tweede, helemaal een goede prestatie. Het volgende team was het gemengde paar E-junior, Jill en Rein. Rein is de enige jongen in het RGV-gezelschap maar het team heeft het goed gedaan. Met nog wat verbeterpunten voor de volgende wedstrijd kregen ze wel het goud omgehangen.
De volgende twee teams deden mee als damesduo E-Senior, Wenke met Belle en Fayènn met Jet. Wenke en Belle waren als eerste aan de beurt en lieten een strakke oefening zien, maar wel met een klein wiebeltje. Ze eindigden op een nette zesde plaats geëindigd in een categorie waarin iedereen aan elkaar gewaagd is. Fayènn en Jet straalden op de vloer met hun gele pakjes en dit werd beloond met een bronzen medaille.
In de laatste wedstrijdronde was het de beurt aan Britt, Marit en Keet. Als damesgroep D-Senior moeten ze deelnemen in een sterke categorie maar met een goede oefening hielden ze zich staande in het acrogeweld. Met een mooie gouden medaille kunnen ze erg trots zijn op zichzelf.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant