Het team van het Ruurlose RGV was goed voor vijf medailles. Foto: Anne Mieke van Haaften
Het team van het Ruurlose RGV was goed voor vijf medailles. Foto: Anne Mieke van Haaften

RGVteam pakt vijf medailles

Sport

DOETINCHEM/RUURLO - Het team van RGV Ruurlo, in het niveau supplement F, zette in de tweede voorronde in Doetinchem een bijzonder goed resultaat neer, door eerste te worden. De RGV-afvaardiging was goed op dreef. Vijf medailles gingen mee terug naar Ruurlo.

Het team, bestaande uit Nineke Groote Haar, Inte Smeerdijk, Richelle Haitink, Lola Jiminez Rosco, Emma Timmerman en Yfke Maatkamp, pakte in de eerste voorronde als team al een eerste plaats. Dat kunststukje herhaalden zij afgelopen weekend; opnieuw wisten ze de concurrentie achter zich te laten.

Niet alleen als team deden ze het goed. Ook individueel namen RGV-turners eremetaal mee naar huis. Bij de jeugdmeisjes behaalde Lola een mooie eerste plek, gevolgd door Emma op de tweede plaats. Helaas kon Yfke niet meedoen vanwege een blessure.
Bij de juniormeisjes was er een tweede plaats voor Inte en Nienke werd derde. Richelle eindigde net buiten het podium op een vijfde plek.

Op 18 maart is de laatste plaatsingswedstrijd en krijgen ze te horen of ze een plekje in de finales hebben gehaald. Dit zijn teamfinales, individuele finales en toestelfinales. Alle kans dat ze met de goede resultaten in de eerste twee voorronden ergens voor in aanmerking zullen komen.

De week ervoor lukte het Isa Wassink in Winterswijk met haar team in supplement 3 een mooie tweede plaats te behalen. Isa turnt voor RGV in een team samen met meisjes van VGV Varsseveld. Individueel werd ze negende, een prima prestatie in dit deelnemersveld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant