In het midden Maurits van Uhm, winnaar van het Open Ruurlose Snelschaakkampioenschap, met de trofee. Foto: Kees Avé

In het midden Maurits van Uhm, winnaar van het Open Ruurlose Snelschaakkampioenschap, met de trofee. Foto: Kees Avé

Maurits van Uhm snelschaakkampioen van Ruurlo

Sport

RUURLO - Maurits van Uhm heeft dinsdag 3 januari het open snelschaakkampioenschap van Ruurlo gewonnen. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door Ruurlose Schaakvrienden. Van de twaalf partijen wist Van Uhm er elf te winnen. Op de tweede plaats is Pieter van Delft geëindigd met negen winstpunten. André Eisink, Johan Meulman en Wim Buiten werden gedeeld derde, met acht winstpunten.

Het kampioenschap vond plaats bij de Tapperij. Het was weer een gezellige happening met koffie, tulband, bitterballen et cetera. En natuurlijk met heel veel schaakpartijen. De achttien deelnemers hebben in twaalf ronden tot diep in de avond gestreden om het snelschaakkampioenschap. Snelschaken is een vorm van schaken waarbij beide spelers een beperkte bedenktijd hebben, in dit geval slechts vijf minuten.

Van Uhms naam wordt bijgeschreven op de Lou Banda-trofee, de wisselprijs die sinds 2012 aan dit toernooi is verbonden en die is gemaakt en vervolgens aan de club geschonken door wijlen Lou Banda, oud-lid van ’t Stokpaard.

De leden van de Schaakvrienden spelen iedere dinsdag vanaf 20.00 uur in Café de Tapperij in Ruurlo. Wie ook eens wil komen kijken of meespelen in een ongedwongen en plezierige sfeer, kan gerust eens binnen lopen, men is altijd welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant