De Ruurlose equipe met goud om de nek op de hoogste trede van het podium. Foto: Anne Mieke van Haaften

De Ruurlose equipe met goud om de nek op de hoogste trede van het podium. Foto: Anne Mieke van Haaften 

Goud voor team RGV-turnsters

Sport

DIDAM/RUURLO - Het team van RGV Ruurlo greep het goud, zaterdag in Didam. Ze bleven de concurrentie nipt voor op deze spannende wedstrijddag.

De eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters van supplement F werd zaterdag 10 december geturnd. Hiervoor reisden zes turnsters van RGV Ruurlo af naar Didam. Gezamenlijk vormden zij het team voor dit niveau. Het team bestond uit de drie junioren Inte Smeerdijk, Nienke Groote Haar, Richelle Haitink en drie jeugd-turnsters Emma Timmerman, Yfke Maatkamp en Lola Jimenez Rosco. Voor de laatste twee turnsters was het hun eerste wedstrijd in de bovenbouw.

Als team deden ze goede zaken. Ze wisten met een klein verschil van 0.20 punten, op de nummer 2, de gouden plak mee naar huis te nemen.
Ook individueel leverde deze wedstrijd nog eremetaal op. Bij de junioren wist Nienke de eerste plaats te pakken en Richelle de derde. Inte werd hier vierde. Ook de jeugd-meisjes deden het netjes. Lola werd vijfde, Emma zevende en Yfke achtste.

Voor alle niveaus zijn nu de eerste plaatsingswedstrijden geweest en gaat het na de feestdagen verder met de tweede en derde ronde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant