Na de twee eerdere edities in 2018 en 2019 kon het klootschiettoernooi op de Varsselring eindelijk weer doorgang vinden. Foto: PR
Na de twee eerdere edities in 2018 en 2019 kon het klootschiettoernooi op de Varsselring eindelijk weer doorgang vinden. Foto: PR

Klootschieters zeer enthousiast over Varsselring

Sport

RUURLO/HENGELO – Na twee jaar afwezigheid door corona en drie weken na de motorrace op de Varsselring was het op zondag 22 mei de beurt aan de klootschieters om hun ronde op de Varsselring te gooien.

Na de twee eerdere edities in 2018 en 2019 kon het toernooi op de Varsselring eindelijk weer worden gehouden door klootschietvereniging ’t Broek uit Ruurlo. Er kon op een verkeersluw gemaakt parcours worden gegooid, wat bijdroeg aan de goede resultaten. Het beste team had slechts 34 schoten nodig om het ruim 4700 meter tellende parcours te volbrengen. Het circuit de Varsselring leent zich namelijk uitstekend voor de klootschietsport, zoals al is gebleken bij eerdere edities. Dat resulteerde dit jaar in een deelnemersveld van 53 teams, uit de regio’s Achterhoek, Twente, Drenthe en IJsselstreek. Het team dat dit jaar het verst moest reizen kwam uit Koekange (tussen Meppel en Hoogeveen) en ook het nationale kampioensteam van Beuningen (O) nam dit jaar voor het eerst deel. Vooral de teams die nog niet eerder hadden deelgenomen, waren zeer positief verrast over de perfecte staat van het parcours. Het verraderlijke van het parcours is echter dat het er heel mooi bij ligt, maar wel enige techniek vereist om een goede score te behalen. Alle teams gaven na afloop aan graag bij de volgende editie weer van de partij te zijn.

Uitslagen
In de eerste klasse was het niveau, net als tijdens de eerdere edities, hoog. Uiteindelijk bleken de mannen van Klein Dochteren uit Lochem met 34 schoten de winnaar. Achter Klein Dochteren werd KV Java uit het Twentse Losser tweede met 36 schoten (in 2019 werden zij derde; zij zijn zeker van plan om volgend jaar terug te komen voor de titel, zo lieten zij weten) en TKV uit Teuge derde met 39 schoten (zij hadden slechts 2,50 meter meer dan de nummer vier Onderlingen 1 uit Haarlo). In de tweede klasse ging de winst naar Onderlingen 2 met 44 schoten. De tweede plaats ging naar Kolkersveld Losser 1 met 45 schoten en de nummer drie werd Heksenlaak 1 (Barchem) met 46 schoten. In de derde klasse ging de winst naar Kolkersveld 2 (47 schoten), gevolgd door ’t Broek 4 (53 schoten) en Dijkhoek 4 uit Borculo (58 schoten). Bij de vrije klasse mannen ging de winst dit jaar naar ’t Loo (Eibergen) met 39 schoten, gevolgd door Borculoseweg 1 uit Neede met 40 schoten en Wildenborch 1 uit Vorden met 46 schoten.

In de vrouwenklasse deden dit jaar helaas slechts twee teams mee. Deze klasse werd overtuigend gewonnen door Beuningen (41 schoten) voor Respelhoek uit Geesteren (G) met 52 schoten. In de vrije klasse vrouwen deed dit jaar slechts één team mee: Morsgirls (Ruurlo) bestaande uit Diny en Wendy Schepers, Erna en Hermien Kuenen. Zij haalden zij met een nette score van 56 schoten de finish. De NKB-mixklasse werd gewonnen door Woudhuis 2 uit Apeldoorn (41 schoten) gevolgd door Respelhoek D (43 schoten) en ’t Broek 2 (44 schoten). In de vrije mixklasse ging de winst naar Rapenburg 1 uit Neede (45 schoten) gevolgd door Rapenburg 2 (50 schoten) en Buurtvereniging Delden uit Vorden (54 schoten). De 55-plus-klasse was dit jaar een prooi voor ‘t Woudhuis 4 (43 schoten) gevolgd door Respelhoek A (45 schoten) en Zwolle 2 uit Groenlo (45 schoten). Het verschil tussen Respelhoek en Zwolle bedroeg slechts zeventien meter uitgevochten in een rechtstreeks duel.

Al met al was het een zeer geslaagde dag waarbij zeer goede scores werden behaald. Vanuit de deelnemers waren veel complimenten te horen voor de organisatie en locatie. Klootschietvereniging ’t Broek organiseert in 2023 weer een nieuwe editie van het klootschiettoernooi op de Varsselring.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo