Het portaal van de Sint Williborduskerk is heringericht en omgevormd tot een sobere Mariakapel. Margriet te Morsche (l) en Anny Strijker branden er een kaarsje. Foto: Jan Hendriksen

Het portaal van de Sint Williborduskerk is heringericht en omgevormd tot een sobere Mariakapel. Margriet te Morsche (l) en Anny Strijker branden er een kaarsje. Foto: Jan Hendriksen

Willibrordkerk wil met Mariakapel voedsel delen

Religie

RUURLO – De Sint Willibrordkerk in Ruurlo is vanaf 13 november dagelijks van 7 uur ‘s morgens tot 21 uur ’s avonds geopend. Het portaal is hiervoor heringericht en omgevormd tot een sobere Mariakapel.

Maria, moeder alle moeders, geliefd bij gelovigen en anders-gelovigen, is de mens met haar liefdevolle aandacht tot inspiratie. Men kan in deze Mariakapel terecht om een kaarsje aan te steken en even een moment voor zichzelf nemen. “Omzien naar elkaar. We kunnen dat op vele manieren doen. Wij bieden een extra mogelijkheid aan om in deze Mariakapel eenvoudig van uw voedsel te delen. Er staan daarvoor een kast en een koelkast. Een soort van kleine verzamelbank. In de huidige tijd waarin sprake is van veel stille nood en grote zorgen vanwege de hoge kosten van levensonderhoud, willen wij in onze geloofsgemeenschap openstaan en instaan voor elkaar”, zo zegt Willy Bremer namens de Locatieraad van de Sint Willibrordkerk.
Iedereen kan de sobere Mariakapel bezoeken en in de koelkast, groenten, fruit, en maaltijdbakjes achterlaten. Ook is er een kast voor levensmiddelen en producten die niet gekoeld bewaard hoeven te worden. Daarbij moet men vooral denken aan eerste levensbehoeften als koffie, thee, havermout, crackers en bakmiddelen. Bezoekers kunnen anoniem producten halen of brengen. Tevens is er een brievenbus waarin men een vraag om ondersteuning of een speciaal verzoek kan achterlaten. De initiatiefnemers denken dan mee om daar een antwoord op te vinden.

Officieel
De Mariakapel wordt op zondag 13 november na afloop van de zondagsviering officieel in gebruik genomen. Willy Bremer: “We hopen dat bezoekers van die viering al iets willen meebrengen om in de kast en/of koelkast te plaatsen. Wellicht zijn er parochianen die dit ook een prima plek vinden voor het doneren van het komende kerstpakket. De doos mag dan geopend worden neergezet zodat menigeen er iets uit kan halen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant