Gerard Hilhorst en Theo Helmers. Foto: PR
Gerard Hilhorst en Theo Helmers. Foto: PR

Gerard Hilhorst draagt CDA-fractiehamer over aan Theo Helmers

Politiek

BELTRUM - Na bijna acht jaar CDA-fractieleider te zijn geweest droeg Gerard Hilhorst afgelopen maandag de hamer over aan Theo Helmers. Zowel privé-, als zakelijke ontwikkelingen hebben Hilhorst dit besluit doen nemen.

“Ons landbouwmechanisatiebedrijf is groeiende en dit maakt de combinatie met fractievoorzitterschap lastig. Vanwege trieste familie-omstandigheden heeft Theo mij anderhalf jaar geleden voor een aantal maanden vervangen.”

Hilhorst blijft wel raadslid en is bezig aan zijn derde termijn. Vanwege de bevordering van het door het CDA gewenste gezonde doorstroming zal dit normaliter ook de laatste termijn zijn. “Nieuwe mensen blijven noodzakelijk in de politiek, dit voorkomt starheid en bij het CDA Berkelland staan gelukkig weer vele jonge talenten klaar.” Hilhorst blijft wel beschikbaar, al is het niet meer in de voorste linies.

Theo Helmers is bezig aan zijn eerste raadstermijn en de oud-VIOS-voorzitter werd in juli ook al tot lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen gekozen. Martine Tenhagen pakt de rol van vice-voorzitterschap op. Ook zij is bezig met haar eerste termijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo