Blij en trots door het totaalbedrag van de kniepertjesactie van De Keikamp. Foto: PR
Blij en trots door het totaalbedrag van de kniepertjesactie van De Keikamp. Foto: PR

De Keikamp kniepertjesactie brengt 5810 euro op

Onderwijs

GEESTEREN - Vorige week zijn wij op basisschool De Keikamp een kniepertjesactie begonnen voor missie538. Zij zamelen geld in voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, waar momenteel een leerling van onze school behandeld wordt. Daarom wilden de leerlingen van groep 6/7 graag een actie op touw zetten hiervoor. 

De school dacht een kleine actie op te zetten door kniepertjes te verkopen. De leerlingen dachten hier anders over en gingen alle huizen in Geesteren en omgeving langs om zoveel mogelijk te verkopen. Dit resulteerde in een onvoorzien groot succes.
Toen afgelopen maandag de betrokkenen de balans gingen opmaken, bleek dat ze opeens 8450 kniepertjes moesten bakken. Dit betekende drie volle dagen bakken van half 9 ‘s ochtends tot half 10 ‘s avonds. Gelukkig waren er superveel mensen bereid om hiermee te helpen. Het kleine schooltje werd ineens heel groot en het leek heel even op een televisieprogramma: ‘heel Geesteren bakt’.

 Donderdagavond aan het eind van het kerstdiner werd de opbrengst van de kniepertjesactie bekendgemaakt. Dit was een bedrag van maar liefst 2237,50 euro. Naast deze actie was er ook online op de site van radio538 een doneerknop voor deze actie. Ook hier werd een fantastisch bedrag opgehaald.
In totaal is er in een week tijd met deze actie 5810,00 euro opgehaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant