Onder toeziend oog van directeur Beryl Grob-Schouten bevestigt wethouder Betsy Wormgoor samen met leerling Torben Stomps het vignet. Foto: Jan Hendriksen

Onder toeziend oog van directeur Beryl Grob-Schouten bevestigt wethouder Betsy Wormgoor samen met leerling Torben Stomps het vignet. Foto: Jan Hendriksen

Daltonschool Willibrordus behaalt predikaat Gezonde School

Onderwijs

RUURLO - Daltonschool Willibrordus heeft het predikaat Gezonde School behaald. De Ruurlose basisschool krijgt het bijbehorende vignet omdat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. “We zijn trots op het behalen van dit resultaat”, liet directeur Beryl Grob-Schouten vorige week vrijdagmorgen tijdens de feestelijke presentatie van het vignet weten.

Door Jan Hendriksen

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Daltonschool Willibrordus voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. De school heeft voor het thema Sport en Bewegen het themacertificaat aangevraagd en behaald. De school gaat ook nog een aanvraag doen voor het thema ‘Welbevinden’.
In aanloop naar de opening van de Koningsspelen bevestigde wethouder Betsy Wormgoor van de gemeente Berkelland samen met leerling Torben Stomps uit groep 3 het bord met het vignet aan de muur bij de hoofdingang van de school. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat Daltonschool Willibrordus een Gezonde School is.

“Wij zijn er trots op om een Gezonde School te zijn. Bewegen is gezond en helpt je ook met leren. Door bewegen wordt het brein extra actief. We verzorgen twee keer in de week bewegingsonderwijs en daarnaast is bewegend leren onderdeel van de lessen. Ook de openingsdans van de Koningsspelen vandaag met alle 185 leerlingen is daar een mooi voorbeeld van.”

Daltonschool Willibrordus is trots op het vignet. Foto: Jan Hendriksen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant