Met het ontwerp van Muren van Marie heeft Marieke Willink (r) het interieur van de Kookloods van Nynke Dolphijn kleurrijk verfraaid. Foto: Jan Hendriksen

Met het ontwerp van Muren van Marie heeft Marieke Willink (r) het interieur van de Kookloods van Nynke Dolphijn kleurrijk verfraaid. Foto: Jan Hendriksen

Marieke Willink verfraait Kookloods met grote muurschildering

Economie

RUURLO - Muurschilderingen zijn origineel en geven de ruimte een mooie en persoonlijke sfeer. Een illustratie zegt soms meer dan duizend woorden. En dat is echt te zien op een van de binnenmuren van het pand van de Kookloods van Nynke Dolphijn aan de Ruurlose Dorpsstraat. Marieke Willink uit Rekken maakte een enorme muurschildering in het pittoreske pand in het centrum van het dorp, waar Dolphijn recent met haar bedrijf naartoe verhuisde vanaf het Ruurlose bedrijventerrein De Venterkamp. Ze verzorgt er onder meer kookworkshops en -lessen.

Door Jan Hendriksen

Bij de inrichting van haar nieuwe locatie kwam Nynke Dolphijn (46) op het idee om de binnenmuur aan de zijde van de Wildenborchseweg te voorzien van een muurschildering. “Ik wilde iets unieks, iets wat past bij mij en mijn bedrijf.” Daarvoor zocht ze contact met de 44-jarige Rekkense. De in Ruurlo geboren en getogen Willink maakte vorig jaar een carrièreswitch. Ze zei het onderwijs vaarwel en stortte zich op het beschilderen van muren. Dolphijn gooide het roer al eerder om: zeven jaar geleden startte ze met de Kookloods. “En daar heb ik absoluut geen spijt van gehad”, zo laat Nynke Dolphijn weten.
Ook Willink is blij met de keus die ze heeft gemaakt. Ze heeft haar bedrijf de naam ‘Muren van Marie’ meegegeven. Willink maakt muurschilderingen in allerlei soorten ruimtes. Of het nu gaat om een kleine schildering op de babykamer of een enorme muurschildering in een restaurant, een wachtkamer, een kantoorpand, een bedrijfskantine, winkel, bibliotheek of kinderdagverblijf. In de Kookloods heeft ze de wensen en ideeën van Dolphijn vertaald in een kleurrijk geschilderde voedselexplosie, van onder meer paprika’s, tomaten, bessen en bramen. Toepasselijk in een ruimte waar kooklessen en -workshops worden verzorgd.
De Kookloods biedt daarnaast familie- en vriendenuitjes, teambuilding of kinderfeestjes aan. De passie voor koken en mooie ingrediënten vormen een grote inspiratie voor Dolphijn. Maar net zo belangrijk vindt ze de gezamenlijkheid en het sociale aspect in haar workshops: “We koken hier samen, we eten hier samen en we wassen ook samen af.” De Kookloods biedt ruimte aan twintig personen.

Creatieveling
Met ‘Muren van Marie’ ging vorig jaar september de ultieme droom van creatieveling Marieke Willink in vervulling. Met haar aanstekelijk enthousiasme en veelzijdigheid tovert ze vol overgave in enkele dagen een kunstwerk op een muur. Zo ook in de Kookloods waar ze in vijf dagen de muurschildering realiseerde. “Eigenlijk teken en schilder ik mijn hele leven al. Het handwerk, het ambacht, de rust die het uitstraalt, is magisch. Mijn moeders koosnaampje voor mij was ‘Marie’. Ik kon maar niet beslissen of dat fantastisch cool of juist heel afschuwelijk oubollig was. Feit was wel dat heel wat dierbaren die bijnaam hadden overgenomen. Dan wordt het maar een geuzennaam, bedacht ik. Zo ontstond ‘Muren van Marie’. Wat begon met een muurschildering voor mijn eigen babykamer leidde in de afgelopen maanden tot tal van thuisschilderingen. Daar ben ik best wel trots op”, aldus Willink. Met het ontwerp van Muren van Marie heeft Willink het interieur van de Kookloods kleurrijk verfraaid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo