Een portret van Yulia, Oekraïne (gemaakt door kunstenares Gabriëlle Westra, Heerenveen). Foto: JAV Studio's
Een portret van Yulia, Oekraïne (gemaakt door kunstenares Gabriëlle Westra, Heerenveen). Foto: JAV Studio's

Bijzondere kunstexpositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’ verbindt

Cultuur

RUURLO – Met de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’ van 9 mei tot en met 22 juni in Ruurlo laten 25 Nederlandse beeldend kunstenaars en naar Nederland gevluchte kunstenaars zien hoe kunst kan verbinden. Soms werken ze samen aan een kunstwerk, soms werken ze apart. Ze brengen met zo’n 35 portretten (2D en 3D) in beeld wat talentvolle nieuwkomers voor ons land betekenen.

‘Verbinding’ is een sleutelwoord op de expositie. Zowel de deelnemende kunstenaars als de geportretteerden voelen die verbinding. De bezoekers van de expositie gaan ervaren hoe kunst mensen tot elkaar brengt.

De organisatoren zijn blij met de deelname van zowel Nederlandse portretkunstenaars als getalenteerde kunstenaars onder de vluchtelingen, die soms samen hun werk laten zien. Het gekozen thema voor deze expositie blijkt beeldend kunstenaars aan te spreken. Er zijn veel aanmeldingen ontvangen van kunstenaars die met hun – vaak speciaal daarvoor gemaakte – schilderijen en beelden een bijdrage willen leveren aan ‘Verre Gezichten Dichtbij’. Daaruit is een selectie gemaakt wat resulteert in een unieke expositie met werk van hoog niveau van kunstenaars uit heel Nederland.

De organisatoren hebben bij de ontwikkeling van deze expositie dankbaar gebruikgemaakt van de inbreng van een aantal beeldend kunstenaars die bij eerdere exposities in Ruurlo ook al hun werk lieten zien. De website van de expositie wordt nog steeds aangevuld, maar op www.verregezichtendichtbij.nl krijgt men al een goed beeld van wat bezoekers van de expositie mogen verwachten.

33 (Schevenings geel) , van kunstenaar Sandra Thie, Den Haag. Foto: PR
Shafiqa, met het werk van kunstenaar Roelant Hietbrink, Utrecht. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant