In BIEBlab kunnen de deelnemers aan de slag met LEGO WeDo om een werkende robot te maken. Foto: PR

In BIEBlab kunnen de deelnemers aan de slag met LEGO WeDo om een werkende robot te maken. Foto: PR

Maak een kunstrobot met LEGO WeDo

Cultuur

BERKELLAND - In het BIEBlab kunnen de deelnemers op woensdag 6 maart (Ruurlo) en woensdag 13 maart (Eibergen), om 15.00 uur aan de slag met LEGO WeDo. Ze maken een kunstrobot met deze LEGO en programmeren die robot ook nog eens zelf. 

Het aanmelden voor BIEBlab gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in de bibliotheken en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.
Een kunstrobot bouwen én programmeren met LEGO WeDo B staat deze keer dus op het programma. Ieder kind maakt zo’n kunstrobot: een programmeerbaar wagentje dat tekent of kleurt. Is die zelfgemaakte kunstrobot de nieuwe Picasso of Mondriaan? En hoeveel stiften kan die tegelijk vasthouden?
Twee keer per maand worden er in Ruurlo, Borculo/Eibergen en Lichtenvoorde activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd, een samenwerking van de bibliotheek en Culturije. De ene keer verzorgt Culturije het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de middag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant