Onder leiding van regisseur Janny Goes brachten de toneelspelers van 't Brooks Toneel een zeer geslaagd toneelstuk op de planken. Foto: PR.

Onder leiding van regisseur Janny Goes brachten de toneelspelers van 't Brooks Toneel een zeer geslaagd toneelstuk op de planken. Foto: PR.

Première Brooks Toneel met ‘Proost, op het klooster’ veelbelovend

Cultuur

RUURLO - De redelijk gevulde grote zaal van café-restaurant De Keizerskroon heeft op zaterdagavond 13 januari genoten van de première van het toneelstuk ‘Proost, op het klooster’ geschreven door Rien Buunk en gespeeld door ‘t Brooks Toneel: ofwel Toneelvereniging Tot Nut en Genoegen. Het was zaterdagavond de eerste van drie voorstellingen. De twee andere volgen op vrijdagavond 19 en zondagmiddag 21 januari.

Na een indrukwekkende opkomst betraden de spelers de toneelplanken om het toneelstuk daar voort te zetten. Het decor is dit jaar opgefrist en zag er fraai uit. Het toneel was ingericht als een gedeelte van een klooster. Onder leiding van regisseur Janny Goes brachten de spelers een zeer geslaagd stuk op de planken, waarbij vooral opviel dat de spelers zeer tekstvast waren en weinig tot geen ondersteuning nodig hadden van souffleuse Joke Aalderink. De grime werd evenals andere jaren verzorgd door Grimegroep Reurle. En om de spelers nog beter te kunnen verstaan werd er gebruik gemaakt van microfoontjes die waren geregeld door de geluidsmensen uit Halle Heide.
Nieuw dit jaar voor het Brooks Toneel was de deelname van Harrie Stoverink. Deze ‘zette’ zijn rol goed neer en het leek alsof hij al jaren deel uitmaakt van de spelersgroep van ‘t Brooks Toneel.

Verdienen
Er zijn nog twee kansen om de toneelvoorstelling ‘Proost, op het klooster’ van t Brooks Toneel te zien: namelijk vrijdagavond 19 januari (aanvang 20.00 uur) en zondagmiddag 21 januari (aanvang 14.00 uur, speciaal voor de ouderen maar jongeren zijn ook welkom). De spelers hopen nog twee keer voor een volle zaal te mogen optreden in De Keizerskroon. Want een volle zaal is wat dit toneelstuk en vooral de spelers zeker verdienen. En dat onder toeziend ook van schrijver Rien Buunk van ‘Proost, op het klooster’  die ook komt kijken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant