Eelke Hasselo geeft een workshop sieraden maken voor beginners. Foto: PR
Eelke Hasselo geeft een workshop sieraden maken voor beginners. Foto: PR

Workshop Sieraden maken

Cultuur

RUURLO - Eelke Hasselo geeft een workshop Sieraden maken voor beginners in het atelier van de KunstKring aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo. Deze workshop is op zaterdag 11 november van 13.00 tot 16.00 uur. 

Sieraden maken is heel leuk voor mensen die graag creatief bezig zijn en van sieraden houden. Als jij bij die mensen hoort dan is deze workshop van Eelke Hasselo echt iets voor jou! Je leert verschillende technieken en je kunt - puttend uit een royale collectie kralen - jouw eigen unieke sieraad creëren. Ook geschikt voor beginners. Je gaat trots de deur uit met je zelfgemaakte sieraad.

Eelke Hasselo (40 jaar) uit Eibergen heeft van haar hobby haar werk gemaakt. In 2005 begon ze een eigen winkel met diverse creatieve materialen. Door de jaren heen kwamen er steeds meer spullen voor hobby’s bij. Maar kralen en een uitgebreide collectie materialen die nodig zijn om sieraden van te maken, waren vanaf dag één in de winkel te vinden. Al vanaf haar kindertijd was Eelke creatief bezig. En door de jaren heen heeft ze zich vele technieken eigen gemaakt. Voor klanten maakt ze op bestelling de mooiste sieraden, van stoer tot klassiek, van hip tot chic. Ook geeft ze vaak workshops sieraden maken.

Voorbeelden
Iedereen kan bij deze workshop een mooi sieraad maken. Eelke legt kort verschillende technieken uit, zoals rijgen, kettelen, een doorgestoken ketting, een zwevende ketting, een spiraalarmband. De voorbeelden gaan tijdens de workshop van hand tot hand zodat ze goed van dichtbij bekeken kunnen worden en ook om de techniek uit te proberen. Als de keuze voor de techniek is gemaakt, is het tijd voor het uitkiezen van de kralen. Eelke brengt een zeer royale collectie kralen mee, in vele kleuren, materialen en vormen, grote en kleine. Daarna krijgt iedereen één op één precies uitgelegd hoe het moet.
Deze workshop is geschikt voor beginners. Na afloop gaat de deelnemer trots naar huis met een zelf gemaakt sieraad. Normaal neemt Eelke alleen zilverkleurige materialen mee, maar als mensen die liever goud-, koper- of bronskleur hebben, kunnen dit even doorgeven bij de aanmelding. Tip 1: Als men bepaalde kleding in gedachten heeft om daar wat bij te maken, breng het mee. Tip 2: Voor wie hem nodig heeft: neem de bril mee.

De workshop kost inclusief materialen 35 euro inclusief koffie/thee. Voor meer informatie: cursusaanmelding@kunstkringruurlo.nl. Aanmelden kan via kunstkringruurlo.nl/cursussen/sieraden-maken-1 of scan de qr-code.

Scan de qr-code om in te schrijven voor de workshop sieraden maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant