De Roemeense Teodora Ionescu studeerde zowel Beeldende Kunst als Theater. Foto: PR
De Roemeense Teodora Ionescu studeerde zowel Beeldende Kunst als Theater. Foto: PR

Portretschilderen bij Kunstkring Ruurlo

Cultuur

RUURLO - De cursus Portret Schilderen voor beginners begint op woensdag 27 september 2023 weer onder leiding van Teodora Ionescu. De cursus vindt plaats in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo. Ionescu geeft les aan twee groepen, de groep voor gevorderden is volgeboekt. Bij de beginners is nog plaats voor enkele cursisten.

Meestal wordt in de cursus gewerkt met olieverf, enkelen met acryl of aquarelverf, soms met houtskool of potlood. Teodora laat iedereen vrij in de keuze van de verf. Gebruik van materialen, kleurenleer, licht en schaduw, opbouw van het gezicht en het gebruik van vele technieken brengt zij op heldere wijze over het voetlicht. Door haar grote veelzijdigheid en warme persoonlijkheid is ze in staat om mensen te motiveren en te stimuleren om mooiere schilderijen te maken dan ze zelf hadden verwacht. Ze geeft iedere cursist de aandacht die hij/zij nodig heeft om vooruit te komen. In de groepen heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer. In de zaal is volop ruimte en licht.

Teodora Ionescu (Roemenië, 1984) studeerde zowel Beeldende Kunst als Theater. Tegenwoordig woont zij in Nederland en is zij op uiteenlopende kunstgebieden actief. De laatste zes jaar is zij ook kunstdocent. Exposities van haar werk zijn regelmatig, onder andere in Nederland, Duitsland, Portugal, Frankrijk en Roemenië te zien. Naast de verschillende kunstdisciplines als tekenen, video’s maken, schilderen, theater maken, performances en installaties of een mix daarvan beheerst zij ook het traditionele portretschilderen. Zij kan haar kennis goed overbrengen op de cursisten. Meer informatie over Ionescu en haar werk is te vinden op haar website https://teodora ionescu.nl/

De tien lessen kosten 195 euro, exclusief materiaal; leden van de KunstKring krijgen 5 procent korting. Aanmelden kan via: https://kunstkringruurlo.nl/cursussen/portretschilderen/of scan de QR-code, maar wacht niet te lang.

Teodora Ionescu (Roemenië, 1984).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant