Het was zondag weer tijd voor het ‘Baas- en Hond zwemmen’ in zwembad De Meene. Foto: Jan Hendriksen.

Het was zondag weer tijd voor het ‘Baas- en Hond zwemmen’ in zwembad De Meene. Foto: Jan Hendriksen. 

Blije honden en vrolijke baasjes in zwembad De Meene

Algemeen

RUURLO – Ze waren er zondag volop aanwezig: blije honden en vrolijke baasjes. Traditiegetrouw sloot zwembad De Meene ook dit jaar het buitenbad seizoen af met veel gespetter en vermaak. Het was zondag namelijk weer tijd voor het ‘Baas- en Hond zwemmen’ in de twee buitenbaden van het zwembad aan de Loolaan. Wat is er nu leuker om samen met je hond te water te gaan? Inmiddels traditioneel de afsluiting van het zwemseizoen voor Stichting Zwembad Ruurlo: volop plonsen met de honden.

Door Jan Hendriksen

Vol enthousiasme sprongen de twee Labradoodles Bodhy en Sus op de Ap Snijders-parkeerplaats van het zwembad uit de auto van Corry en Marcel Giesen. Samen was het Ruurlose echtpaar met hun dochter Femke voor het eerst met hun twee viervoeters op het fenomeen ‘Baas- en Hond zwemmen’ afgekomen. “Normaliter zwemmen de honden bij ons achter in ‘t Ruurlose Broek in de kikkerpoel of de Meibeek. Maar nu vonden we het eens tijd worden om met ze in het zwembad te ‘duiken’”, zegt Marcel. 

In eerste instantie is het moeder Bodhy (3) die de smaak al direct goed te pakken heeft. Dochter Sus (1) was wat afwachtend en keek eerst even de spreekwoordelijke kat uit de boom. Maar toen Corry haar eenmaal had aangespoord om ook in het water te komen had zij ook volop plezier. En dat gold ook voor alle andere honderd (!) honden die zondag in het Ruurlose zwemwater waren te vinden.
Na enkele oproepen van badmeester Rick Blasman namen uiteindelijk 25 honden deel aan de hondenzwemwedstrijd in het grote bassin van De Meene. De hond van Billy van der Donk uit Laren was de snelste in de afsluitende finale. Suzussi de Rooy uit Winterswijk werd met haar hond tweede en Tibor Tesselaar uit Doetinchem derde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant