Weer Paasoratorium in Dorpskerk Ruurlo

Zangers m/v gevraagd voor projectkoor onder leiding van Dirk Zwart

RUURLO - Het Paasoratorium 'Het Lam dat ons doet leven' zal ook dit jaar in Ruurlo te horen zijn. Bij de eerdere uitvoeringen in 2011, 2014 en 2017 was de Dorpskerk tot de laatste plaats bezet. Mede daarom is besloten om ook dit jaar de 'Stille Week', de week voorafgaand aan Pasen, op te luisteren met de gezangen. Dat zal plaatsvinden op woensdag 8 april.

Het Paasoratorium werd in de Dorpskerk in Ruurlo ten gehore gebracht door een projectkoor bestaande uit de Cantorij van de Dorpskerk aangevuld met gastzangers. Ook ditmaal zoekt de Cantorij versterking. Wie graag zingt en enige koorervaring heeft, krijgt nu de kans, jong en oud, om samen als koor onder leiding van de componist zelf iets moois te creëren. Volgens koorleden die bij Dirk Zwart gezongen hebben is het fijn zingen bij hem. Zwart hamert op het met je hart de teksten zingen, de uitspraak en het zuiver zingen.
"We doen vooral ook een beroep op al die mensen die al eens eerder het Paasoratorium
'Het Lam dat ons doet leven' gezongen hebben. De ervaring met de muziek geeft een extra ondersteuning in het projectkoor. Het is geweldig om samen een mooi en zo bijzonder verhaal muzikaal te beleven. We hopen op een grote opkomst en we verheugen ons op de repetitieavonden met als doel een prachtige uitvoering van het oratorium", zo verklaart Rijk Spronk namens de Cantorij.
De oefenavonden beginnen op vrijdagavond 7 februari van 20.15 tot 21.15 uur in
gemeentecentrum De Sprankel in Ruurlo. Wie mee wil zingen in dit projectkoor moet zich zo spoedig mogelijk aanmelden bij Jannie en Rijk Spronk, tel. 06- 51555467 of per email: rijkspronk@planet.nl.

Passieverhaal
Voor dit paasoratorium heeft componist Dirk Zwart teksten van dichteres Ria Borkent op muziek gezet. Muziek en taal zijn van deze tijd. En, in tegenstelling tot Bachs Passionen is de tekst in het Nederlands. Het oratorium bezingt het passieverhaal van de intocht in Jeruzalem tot aan de opstanding. De emoties, verweven in dit verhaal, zijn niet alleen te lezen in de tekst maar ook te horen in de muziek. Soms is de muziek teder, soms is er veel drama en agressie. De begeleidingen sluiten hier naadloos bij aan, waardoor het geheel een indringend en expressief karakter krijgt. Bij een aantal koorstukken heeft Dirk Zwart een trompetpartij gecomponeerd die veel toevoegt aan de uitbeelding van de teksten. Verder werkt Gerard Wesselink mee op het orgel, terwijl Dirk Zwart het koor vanachter de vleugel begeleidt en dirigeert.

Meer berichten