Schaakdiploma's voor zes leerlingen Kerst Zwartschool

Maurits van Uhm met de zes geslaagde leerlingen. Foto: PR.
Maurits van Uhm met de zes geslaagde leerlingen. Foto: PR.

RUURLO – Aan zes leerlingen van groepen zes en zeven van de Kerst Zwartschool is een schaakdiploma uitgereikt. Steijn van Veenhuizen, Tim Verschuren, Felix Ruesink en Jools Römer behaalden met zeer goed gevolg diploma stap 1 en Sjoerd Ruesink (midden op foto) Stap2.

De Stappen-methode die wordt gevolgd is de officiële schaakmethode van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB). De leerlingen die wekelijk blijk geven van veel enthousiasme hebben hun eerste van de zeven stappen gezet. Na stap 7 is kunnen zij meedoen aan de kandidatenmatches voor het wereldkampioenschap. Maar zover is het nog niet. Maurits van Uhm, voorzitter en actief lid van de Ruurlose schaakvereniging 't Stokpaard geeft iedere maandagmiddag aan twee groepen een uur schaak op school. Hij vindt het erg leuk om te doen, maar ook belangrijk. Want zo zegt hij: "Schaken scherpt de geest en activeert de creativiteit. De jeugdige schakers krijgen wekelijks huiswerk mee. Zo houden we aan het eind van de les altijd wel een kwartier over om een partij te spelen. Want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om."

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=724,726,727" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>