Dankdag voor gewas en arbeid

Algemeen

Collecte Dorpskerk Ruurlo voor mensen in Ethiopië

RUURLO – De Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem viert zondag 8 november in de Dorpskerk de Dankdag voor gewas en arbeid.

Een breed begrip. Ondanks een droge zomer ligt er toch voldoende voedsel in de winkelschappen, hebben de koeien, varkens, schapen en geiten toch genoeg te eten en genieten de vogels, muizen, reeën en heel veel andere dieren van de overvloedige hoeveelheid noten die uit de bomen vallen. Maar er zijn ook mensen die door verlies aan arbeid of gezondheid of andere problemen kampen met krapte in de portemonnee. Wereldwijd is het niet anders. Zeker door corona is het aantal werkloze dagloners enorm gestegen, omdat men bang is om mensen in of om het huis te hebben met de extra kans op besmetting. En dan zijn er wolken met miljoenen sprinkhanen die alles wat er aan voedsel verbouwd was in enkele dagen opvraten. Hoe uitzichtloos kan het leven dan worden. “Wij zijn Kerk in Nederland, in Ruurlo, en ook wereldwijd onderdeel van De Kerk. Daarom heeft de diaconie van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem besloten, in overleg met de commissie Eredienst, dat de collecte op 8 november voor mensen in Ethiopië is die door het bovengenoemde alles kwijt zijn geraakt. De lijnen lopen via Kerk in Actie. Maar daarnaast willen we ons ook inzetten voor de mensen van ons dorp, onze streek”, zo laat Anneke Wesselink namens de diaconie weten.

De groep symbolisch bloemschikken heeft in de Dorpskerk een verbeelding gemaakt van ‘Open handen naar de hemel’, dankbaar gevuld met veel van wat er hier gegroeid is. Deze producten worden naar De Garven gebracht, waar ze verwerkt worden in het eten. Anneke Wesselink: “Aan iedereen willen we vragen om ‘oogst’ mee te brengen voor de Voedselbank. Voorbeelden hiervan zijn pasta, pastasausen, aardappelen, noten, jam, vruchtensappen, vruchten/groente in blik of pot, ed. De diaconie zal er zorg voor dragen dat dit bij de Voedselbank terecht komt.”

De oogst kan ingeleverd worden op zaterdag 7 november tussen 10.00 en 11.00 uur in de hal van de Dorpskerk of buiten op de stoep (dit in verband met corona). Mocht men zondags naar de dienst komen, dan kan men het ook dan meebrengen. Een geldelijke bijdrage in een enveloppe kan natuurlijk ook.

Wie naar de zondagse dienst wil komen, moet zich voor vrijdagavond 6 november aanmelden via aanmelden@pknruurlobarchem.nl of via telefoonnummer 0573 461271.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant