Tientallen kinderen hadden hun overtollige speelgoed op de stoepen in de Dorpsstraat uitgestald op de kleedjesmarkt. TFoto: Jan Hendriksen.

Tientallen kinderen hadden hun overtollige speelgoed op de stoepen in de Dorpsstraat uitgestald op de kleedjesmarkt. TFoto: Jan Hendriksen.

Rennen voor ranja, muziek en Oranjebitter: Koningsdag in Ruurlo was weer ‘bingo!’

Maatschappij

RUURLO – Traditioneel werd Koningsdag in Ruurlo ‘s morgens in de ontmoetingsruimte op het Bundelingpark geopend met het uitbrengen van een toost door burgemeester Joost van Oostrum met bewoners, buurtbewoners, medewerkers en vrijwilligers van appartementencomplex De Schoven en met ereleden en bestuursleden van Oranjevereniging Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Samen genoot men volop van heerlijke koffie en gebak en natuurlijk van een glaasje Oranjebitter. Jaap Geerligs en Annette Wehning brachten met hun accordeonmuziek een glimlach op een ieders gezicht. Een speciaal woordje van burgemeester Joost van Oostrum maakte het tot een bijzondere ochtend voor iedereen. ‘s Middags was er volop vertier in het centrum van Ruurlo. Tientallen kinderen hadden hun overtollige speelgoed op de stoepen in de Dorpsstraat uitgestald op de kleedjesmarkt, zoals de zevenjarige Jinte en haar elfjarige broertje Jens Brekveld. Dit alles vergezeld door (jeugd)optredens van onder meer muziekvereniging Sophia’s Lust. Ook konden de kinderen zich laten schminken.
Om de komende zomer een zeven weken durende zeilreis te kunnen maken, verkocht Lobke Hendriksen (14) lekkere zelf gebakken wafels. Ze werd daarbij geholpen door haar vriendinnen Tinze Steen, Kim Wiegerinck en Vera Tessemaker. “De zeilreis kost me de nodige centjes. En daarvoor ben ik nu druk aan het sparen. Met het vliegtuig ga ik naar Cuba en vanaf daar zeilen we over de Atlantische Oceaan naar Rotterdam. En dat is allemaal best wel spannend”, zo liet Lobke weten. Ook ‘draaide’ Oranjevereniging Ruurlo weer een succesvolle bingo in de Dorpskerk, met als hoofdprijs een alpacawandeling bij de alpacaboerderij in Ruurlo.

Snack en Ranja
Spectaculair was de Snack en Ranja Run voor de basisschoolkinderen. Maar liefst negentig kinderen renden van snack naar snack, over een speciaal parcours dat in de Dorpsstraat was uitgezet en van commentaar werd voorzien door Martijn Fokkink en Sander Kreeftenberg. Voor ieder kind was er een leuk aandenken. Koningsdag werd vrijdagavond voorafgegaan door een Koningsnacht met optredens van de band Empire en DJ Martin, die de sfeer in de bomvolle tent tot grote hoogte brachten. De ‘nacht’ was gratis toegankelijk en werd door een deel van de plaatselijke horeca aangeboden aan de Ruurlose bevolking.

Voor meer foto’s kan men kijken op https://www.facebook.com/oranjevereningingruurlo en www.achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl.

Traditioneel werd Koningsdag in Ruurlo ‘s morgens in de ontmoetingsruimte op het Bundelingpark. geopend met het uitbrengen van een toast door burgemeester Joost van Oostrum Foto: Wilma Arink.
Om de komende zomer een zeven weken durende zeilreis te kunnen maken verkocht Lobke Hendriksen (14) (r) lekkere zelf gebakken wafels. Ze werd daarbij geholpen door haar vriendinnen Tinze Steen, Kim Wiegerinck en Vera Tessemaker. Foto: Jan Hendriksen.
Maar liefst negentig kinderen renden van snack naar snack over een speciaal parcours die in de Dorpsstraat was uitgeze . Foto: Wilma Arink
Jinte en Jens Brekveld moesten even hun speelgoed onder zeil brengen toen het begon te regenen. Foto: Jan Hendriksen.
De kinderen konden zich volop laten schminken. Foto: Wilma Arink.
De jeugd vermaakte zich opperbest. Foto: Wilma Arink.
Er bestond een grote belangstelling voor de bingo in de Dorpskerk. Foto: Wilma Arink.
Jaap Geerligs en Annette Wehning brachten met hun accordeonmuziek een glimlach op een ieders gezicht. Foto: Wilma Arink.
Een speciaal woordje van burgemeester Joost van Oostrum maakte het tot een bijzondere ochtend voor iedereen. Foto: Wilma Arink.
Er werd volop muziek gemaakt. Foto: Jan Hendriksen.
Foto: De Snack en Ranja run leverde het nodige spektakel bij de jeugd op. Wilma Arink.
De winnares van de bingo (midden). Foto: Wilma Arink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant