Tijdens de opening maakten de bestuursleden een rondgang over  De Meene. Foto: Jan Hendriksen.
Tijdens de opening maakten de bestuursleden een rondgang over De Meene. Foto: Jan Hendriksen.

'We willen meer zijn dan alleen maar een openluchtzwembad'

Algemeen

RUURLO – "Openluchtzwembad is niet meer de juiste benaming. We willen meer zijn dan dat alleen. Daarom presenteren we ons vanaf heden nadrukkelijk als recreatiezwembad." Met deze woorden opende voorzitter Eric Aagten van Stichting Zwembad Ruurlo, die recreatiebad De Meene beheert en exploiteert, zaterdag 22 april het seizoen 2017.

Door Jan Hendriksen

Met een buitentemperatuur van twaalf graden was het zaterdagmiddag nog geen echt 'recreatieweer'. Toch opende recreatiezwembad De Meene haar poorten. De watertemperatuur was echter zeer aangenaam: 23 graden. Truus van Helvoort (72), Luuk van der Heuvel (14), Beau de Brouwer (14) en Lida van der Valk (71) uit Ruurlo zwommen als eersten hun 'baantjes.'Een kaartje kopen was deze middag niet nodig want de toegang was gratis. De diverse eveneens gratis toegankelijke activiteiten, denk aan een schietparcours, abseilen van de vijftien meter hoge glijbaantoren, het bouwen van vlotten en waterpolokanowedstrijden, zijn door de lage buitentemperaturen verplaatst naar een later tijdstip dit voorjaar. "Want De Meene wil meer zijn dan alleen maar een openluchtzwembad. Voor diverse gelegenheden kan er namelijk een geweldig leuke dag gehouden worden rond en in het bad. Denk aan mountainbike tochten vanaf deze locatie en een 'feestje' voor familie of vereniging. Alles is bespreekbaar", zo verklaarde voorzitter Eric Aagten. Dit zwemseizoen heeft De Meene letterlijk een nieuw jasje gekregen. Ruurloër Sjoerd Wopereis is druk bezig geweest om van de entree van het zwembad een kleurrijk geheel te maken. In graffiti van zijn hand zijn onder andere een waterpolospeler en een zwemmer geportretteerd maar ook het traditionele logo, ontworpen door Lou Banda, ontbreekt niet op de voorgevel. Binnenkort komen daar nog een aantal afbeeldingen bij. Ook in de plaza is het nodige veranderd. Zo is er een glazen wand bij de kreek geplaatst zodat het wat minder lawaaierig is.

Samenwerkingsverband
Het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo is ontzettend blij dat er steeds meer plannen ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Zo is het terras tussen het kleine bassin en het peuterbad weer in ere herstel en wordt het peuterbad volgend jaar een educatief 'doe bad' voor de peuters. Daarvoor is men een samenwerkingsverband aangegaan met het Graafschap College in Doetinchem en de Westfälische Hochschule in Bocholt.
??????????????De inzet van de ruim dertig enthousiaste vrijwilligers speelt hierbij een grote rol. Zo is er wekelijks op de dinsdag een 'groene' groep vrijwilligers actief voor het groenonderhoud rond het bad aan de Loolaan. De voorverkoop van abonnementen begin april was al een goed begin van het zwemseizoen 2017. Was het bestuur van Stichting Zwembad Ruurlo vorig jaar al behoorlijk tevreden over de voorverkoop. "Dit jaar zijn er wéér meer abonnementen in de voorverkoop verkocht." Eric Aagten. "En als het weer dit seizoen dan ook nog een beetje meewerkt kan het een mooi recreatieseizoen worden op De Meene."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant