Via het digitale patëntenportaal in contact met de huisarts. Foto: PR
Via het digitale patëntenportaal in contact met de huisarts. Foto: PR

Workshop digitaal met huisarts communiceren

Zorg

RUURLO - Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. 

Lang niet iedereen weet natuurlijk hoe dat werkt. Daarom organiseert de Bibliotheek op dinsdag 22 maart een workshop Patiëntenportaal. Tijdens deze bijeenkomst in de Bibliotheek Ruurlo kan iedere belangstellende daar meer over te weten komen. Het begint om 14 uur.
Dit is de eerste van in totaal vier workshops van de bieb over verschillende gezondheidsprogramma’s en apps. Ze zijn allemaal op dinsdag en die over het patiëntenportaal is de eerste. De overige workshops die nog op het programma staan zijn: 29 maart: Thuisarts; 5 april: Gezondheidsapps en 12 april: Apotheek.nl. Ook deze workshops beginnen om 14 uur. Ze zijn allemaal gratis.
Je zorg en gezondheid kun je steeds meer met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt. Met de vier workshops maak je kennis met digitale zorg en leer je ermee werken.
Reserveren voor de workshops is noodzakelijk en kan via onderstaande websites, in één van de bibliotheekvestigingen of via het servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929).


www.oostachterhoek.nl/digitaalgezond
www.oostachterhoek.nl/digivitaler

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo