De podcast is nu te beluisteren, Foto: PR Oriolus
De podcast is nu te beluisteren, Foto: PR Oriolus

Podcast van Oriolus, centrum voor leven met en na kanker

Zorg

REGIO - Tijdens de coronapandemie ontstond bij Oriolus, centrum voor leven met en na kanker het idee om een podcastserie te starten. Dit om steun te kunnen bieden tijdens deze bijzondere periode. Daarnaast werd een behoefte gezien welke werd bevestigd uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Hieruit blijkt dat bijna negen op de tien (ex)kankerpatiënten in Nederland zich zorgen maakt of angstig is. Deze gevoelens hebben bij 70 procent van de patiënten grote tot zeer grote negatieve impact op de kwaliteit van hun leven.

Eerste afleveringen staan online
In deze podcastserie ontvangen de makers, Henk van den Berg en Marloes Doove, steeds een andere gastspreker aan wie ze de vraag voorleggen “Hoe kun je grip krijgen op jezelf in een periode waarin je grip verliest”. Dit levert waardevolle gesprekken op waarin iedere gastspreker zijn/haar eigen achtergrond meebrengt in het gesprek.
In de eerste aflevering van deze Oriolus podcast vertellen de oprichters en coördinatoren van Oriolus, Desirée Heerdink en Kirsty Kruisselbrink, over dit centrum voor leven met en na kanker en wat Oriolus kan betekenen in een periode waarin je grip verliest.
De tweede aflevering bevat een mooi en open gesprek met Dr. Sarah van Noort, huisarts in Winterswijk. Een bijzonder gesprek over kanker en alles wat daarbij komt kijken, vanuit het perspectief van een betrokken huisarts.

Iedere maand verschijnt een nieuwe aflevering welke ongeveer een kwartier duurt. De Oriolus podcast is te beluisteren via Spotify en via www.anchor.fm/oriolus. Oriolus hoopt dat de podcastserie kan bijdragen aan het verminderen van zorgen en angst, inzicht geeft en de drempel verlaagt bij het vinden van zorg dicht bij huis in de Oost Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo