OV-ambassadeurs houdt een online OV-informatiebijeenkomst. Foto: PR

OV-ambassadeurs houdt een online OV-informatiebijeenkomst. Foto: PR

Leren reizen met het openbaar vervoer

Vervoer

REGIO - Reizen met de bus of trein is misschien niet voor iedereen even duidelijk hoe dat precies in z’n werk gaat. Als dat het geval is, dan is de online OV-informatiebijeenkomst echt een uitkomst. Het duurt maximaal een uur.

Op vrijdag 20 februari van 13.30 tot 14.30 uur is er een interactieve online informatiebijeenkomst over het reizen met het openbaar vervoer. In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers , die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.
Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden.
Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding. Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten.
Ook is er de gelegenheid om gebruik te maken van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs staan iedereen graag te woord met al hun vragen via telefoonnummer 038-303 7010. Het spreekuur is op maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur, op maandag en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op dinsdag en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur.
 Voor meer informatie kijk op de website Ervaar het OV.

www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant