OV-ambassadeurs geven uitleg over reizen met het openbaar vervoer. Foto: PR
OV-ambassadeurs geven uitleg over reizen met het openbaar vervoer. Foto: PR

OV-ambassadeurs leggen in Ruurlose bieb uit hoe te reizen

Vervoer

RUURLO - Binnenkort voor controle of op bezoek naar het ziekenhuis? OV-ambassadeurs leggen graag uit hoe men kan reizen met het openbaar vervoer. 

De drukte op de weg en het vinden van een parkeerplaats maken het soms best lastig om met de auto naar het ziekenhuis te gaan. Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden. Bussen stoppen voor de deur van het ziekenhuis. OV-ambassadeurs kunnen hierover alle uitleg geven. Ook wanneer men al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd of juist een ervaren reiziger is maar toch vragen heeft, is men van harte welkom op het inloopspreekuur of kan men mee op proefreis.

OV-Inloopspreekuur
Met vragen over het reizen met trein, bus of buurtbus of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of over OVpay (betalen met de bankpas) kan men bij een OV-ambassadeur terecht tijdens één van de inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen anderen graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven deze ambassadeurs uitleg en helpen zij mensen op weg in het openbaar vervoer. Iedereen kan gratis en vrijblijvend binnenlopen.

Op woensdag 14 juni tussen 14.00 en 15.30 uur in de Bibliotheek Oost-Achterhoek, vestiging Ruurlo, Dorpsstraat 74 in Ruurlo.

OV-Proefreis
Met veel uitleg op het station en daarna oefening baart kunst, kan men leren en ervaren gebruik te maken van het OV. “In het vervolg kan ik het zelf”, weet Werner (70 jaar).

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt men duidelijk uitgelegd hoe in- en uitchecken gaat met de OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan men oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuze-dag en meereiskorting. Onderweg ervaart de deelnemer hoe het is om te reizen met bus of trein.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis een kaartje (met hulp van een ambassadeur). Na aanmelding wordt men telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats vanuit de eigen woonplaats.
Vrijdag 7 juni is er een proefreis vanuit Ruurlo.

Telefonische spreekuren
Wie liever telefonisch contact wil met een OV-ambassadeur kan contact opnemen tijdens het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs zitten dagelijks klaar om vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op tel. 038 – 303 70 10.??

Voor meer informatie en alle activiteiten van de ambassadeurs, kan men terecht op de speciale website.

www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo