Bridgen.

Bridgen.

Marja Engelen

De Muralt sluit af met vrolijke kermis

Sport

BORCULO - De voorzitter van bridgeclub De Muralt vergelijkt, bij het begin, de laatste competitie-avond van dit seizoen met een -vrolijke- kermis. Wie grijpt de pluim in deze snel draaiende carrousel en promoveert, en wie weet zich niet goed vast te klampen en kukelt uit de draaimolen en belandt een echelon lager. De bridgedraaimolen kende hoogte- en dieptepunten voor de bridgers in het laatste rondje op de donderdagavond, met de volgende resultaten.

In de A-lijn draaide het weer uit op winst voor Ria en August Pot met 64.11 procent. Dinand Kurz en Alex van Rijn eindigden te rit op de tweede plaats met 60.81 procent, gevolgd door Peter Hoogma en Arina van Westerhuis op plek drie (55.60).

In de B-lijn werd er eveneens lustig op los gedraaid, vooral door Janneke Monteban en Adri Steijnen, die met 60.81 procent een greep deden naar de eerste plaats. Hier was er een kaneelstok-zoete tweede plek voor Edith Bruggink en Carla Bon (55.36) en derde op het einde van de rit was het paar Diny Bennink en Willemien Kraaijenvanger, met 54.74 procent.

De pluimen voor promotie naar de A-lijn werden dit seizoen gegrepen door Janneke Monteban en Adri Steijnen, Diny Bennink en Willemien Kraaijenvanger en Nees Huijgen en Bas Lagendijk.
Maar het is helaas niet alle dagen kermis; daarover kunnen de paren Marietje Asschert en Joke Bruil, Anne-Lou Geessinck en Willemien van Uhm, René Ammerant en Mathilde Klomberg meepraten, na hun degradatie naar de B-lijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant