De meisjes konden in het Berkelland Turnkampioenschap laten zien wat ze allemaal konden.Foto: Gerdi Oonk

De meisjes konden in het Berkelland Turnkampioenschap laten zien wat ze allemaal konden.Foto: Gerdi Oonk

Berkellandse meisjes turnen in Ruurlo

Sport

RUURLO - Bijna tachtig meisjes van gymnastiekverenigingen uit de gemeente Berkelland hebben afgelopen zaterdag hun turnkunsten vertoond in sporthal ‘t Rikkenhage in Ruurlo. Het Berkelland Turnkampioenschap, waaraan zij meededen was een groot succes. Verwacht wordt dat er volgend jaar een vervolg komt.

Het was alweer tien jaar geleden dat er voor de laatste keer een Berkelland Turnkampioenschap voor meisjes werd gehouden voor de verenigingen in Berkelland. Vorig jaar kwam het idee om weer iets binnen Berkelland te organiseren. RGV Ruurlo, Odival uit Eibergen, Borchlo uit Borculo en Gareo Rekken gingen om de tafel om te kijken hoe en wat er mogelijk was. NGV Neede had helaas geen turn/gymafdeling meer en haakte af.
Samen kwamen de verenigingen tot de conclusie dat het laagdrempelig moest zijn zodat zoveel mogelijk meisjes mee konden doen. Het werd een soort diploma-turnen waar elk meisje op haar eigen niveau haar kunsten kon vertonen. Hierdoor werd het wedstrijdelement eruit gehaald en konden alle meisjes van zes tot en met twaalf jaar meedoen. Of zij nu aan wedstrijdturnen deden of dat zij net pas waren begonnen met deze tak van sport.
Hierdoor kwamen alle niveaus voorbij. Van een zweefstand op de bank tot een radslag op de balk en van een streksprong tot strek salto. Dit was ook leuk voor het publiek. Zo konden zij zien wat er voor groei op de diverse toestellen mogelijk is.
Helaas moest ook in januari Odival Eibergen afhaken. Hun turnafdeling was opgeheven omdat zij geen trainsters meer konden vinden. Uiteindelijk deden er van Bochlo, RGV en Gareo nog bijna tachtig meisjes mee. De organisatoren hopen dat Neede en Eibergen in de toekomst ook weer kunnen aansluiten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant