Team Fietsgroep 't Muurtje. Foto: Ronny Elschot
Team Fietsgroep 't Muurtje. Foto: Ronny Elschot

Spektakel bij Sealing Valley en Backyard ‘t Muurtje tijdens Ronde van de Achterhoek

Sport

AALTEN – Zo lang heeft de organisatie er naar uit gekeken, het grootse wielerspektakel Ronde van de Achterhoek wordt verreden op zondag 28 augustus. Start en finish zijn dit jaar op één locatie, complex Sealing Valley aan de Industriestraat, van eigenaar Hans Beele, staat op deze dag in het teken van dit geweldige evenement. “Aalten wordt op de kaart gezet”, aldus de organisatie.

Door Karin Stronks

Eén van de organiserende partijen is Fietsgroep ’t Muurtje, het bestuur heeft contact gelegd met Hans Beele, zij hebben de mondiale ondernemer gevraagd of hij Sealing Valley beschikbaar wilde stellen voor start en finish en het geweldige dagprogramma van Fietsgroep ’t Muurtje. Bestuurslid John Theissen: “Ons raakvlak is dat we Aalten op de kaart zetten!” 

Complex Sealing Valley wordt voor de start en finish van de Ronde van de Achterhoek omgetoverd tot wieler-arena en dit doet de Fietsgroep met ruim 65 vrijwilligers. Linda de Vries, bestuur ’t Muurtje: “We mogen een groot gedeelte van de gebouwen aan de Industriestraat en het totale buiten terrein gebruiken. Een fantastische locatie! Het belooft een enorm spektakel te worden met tientallen volgauto’s, motoren, ploegenwagens, veel media waaronder Omroep Gelderland, Eurosport, AFM, een VIP room en een persruimte. Alle voorzieningen zijn voor deze partijen ruimschoots aanwezig, ideaal gewoon!” 

Als de renners zijn gepresenteerd en aan de Ronde zijn begonnen, fietsen zij eerst een neutralisatieronde door het Aaltense centrum richting Haart. Intussen worden op het terrein Sealing Valley diverse leuke activiteiten gehouden. “We hebben een paar uur tijd om een mooi programma te presenteren voor jong en oud. De activiteiten worden gehouden tussen 12.00 en 15.00 uur. Ook voor publiek hartstikke leuk om te komen kijken! Zo houden we de Jumbo – Visma dikke bandenrace voor deelnemers met een loopfietsje tot kinderen tot en met twaalf jaar met ‘gewone’ fietsen. Alle deelnemers krijgen een mooie herinnering en een verrassing”, aldus bestuurslid ’t Muurtje Monique Baas. 

De kinderen finishen net als de profs onder de enorme Finishboog. “Een onvergetelijke ervaring voor ze”, glimlacht Monique. Er staat een dragrace op het programma, twee fietsers komen tegen elkaar uit op omafietsen, ze trappen een afstand van 140 meter, winnaars gaan door. “Tot er uiteindelijk twee deelnemers over zijn in de finale. Deelname is van twaalf tot 80 jaar, iedereen heeft een eerlijke kans”, legt Linda uit. 

Er wordt een recreantenwedstrijd gehouden voor renners zonder licentie. Monique: “Een racefiets en helm zijn verplicht. Opgeven kan voor de A-klasse, tot 33 km/h gemiddeld, of voor de B-klasse, sneller dan 33 kilometer per uur. Voor de winnaars staat een zes-liter fles Kwaremont bier klaar, een collectors-item die normaliter alleen bij de Ronde van Vlaanderen wordt uitgereikt aan de winnaar!” 

Er zijn diverse terrassen rondom het terrein, LED schermen, het Kwekkeboom demo team is aanwezig en natuurlijk ontbreekt muziek niet. Op het grote podium van Niek Vriesen treden Qrisis en DJ Wimpie op. Het Kwaremont Koerse Kaffee, à la café Nol, wordt opgebouwd. “Van alles te beleven voor het publiek en deelnemers aan de activiteiten! En nu maar hopen dat het weer meezit..”, besluit Linda. 

Info en inschrijvingen:


fietsgroepmuurtje.nl/rvda

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo