Isa Freriks en Femke Meulenveld turnden hun laatste wedstrijd; Marit Olthof won twee gouden plakken. Foto: PR

 Isa Freriks en Femke Meulenveld turnden hun laatste wedstrijd; Marit Olthof won twee gouden plakken. Foto: PR

Tweemaal goud en tweemaal brons voor laatste wedstrijd Turnmeiden RGV

Sport

NIEUWLEUSEN - Afgelopen zondag was de laatste turnwedstrijd voor de turnsters van RGV Ruurlo in Nieuwleusen. 

De meiden in het supplement E reisden af naar Nieuwleusen voor een toestelfinale. Hier kwamen alle turnsters van Gelderland, Overijssel en Flevoland bij elkaar om, in plaats van een meerkamp, per toestel te kijken wie er de beste was.
Onder leiding van Lisanne van Haaften waren in de eerste wedstrijd de jeugd-meisjes aan de beurt. Noya Boomkamp, Frederike Klein Bluemink, Carlijn Leferink en Isolde Luiten lieten zich van hun beste kant zien. Dit leverde Noya een mooie bronzen medaille op bij balk en Frederike op vloer. Isolde greep net geen medaille op brug, ze werd vierde met 0,15 verschil met de nummer 3. Op balk eindigden Carlijn en Isolde ook in de top-10. Carlijn werd vijfde en Isolde zevende. Ook op vloer was er naast de mooie medaille van Frederike, met een verschil van 0,05, nog een mooie vierde plek voor Carlijn. Ook op sprong konden ze met de top mee. Isolde werd vijfde en Noya zesde.
Volgend seizoen gaan Carlijn en Isolde naar een andere leeftijdsklasse. Ze gaan dan uitkomen bij de junioren.

In de derde wedstrijd waren de drie junioren van de RGV aan de beurt. Voor Isa Freriks en Femke Meulenveld hun laatste turnwedstrijd. Zij hebben besloten om na tien jaar te stoppen met turnen. Dus mochten zij voor de laatste keer hun kunsten vertonen. Ondanks dat ze hun best deden was het hun clubgenootje Marit Olthof die met de prijzen naar huis ging. Marit pakte tweemaal goud; op zowel brug als balk wist ze de concurrentie van 24 turnsters achter zich te laten.

Noya Boomkamp, Fredrieke Klien Bleumink, Carlijn Leferink en Isolde Luiten van RGV zijn blij met hun prestaties. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant