De winnende teams van het schoolvoetbaltoernooi: Kerst Zwart en De Driesprong. Foto: PR

De winnende teams van het schoolvoetbaltoernooi: Kerst Zwart en De Driesprong. Foto: PR

Kerst Zwart en De Driesprong winnaars schoolvoetbaltoernooi Ruurlo

Sport

RUURLO – Ze werden bij de jongens zeer overtuigend schoolvoetbalkampioen van Ruurlo: het eerste team van de Kerst Zwartschool. Het zevental versloeg op Koningsdag in de finale namelijk het team van De Driesprong met 5-0. Bij de meisjes ging de overwinning naar De Driesprong. Beide winnende teams vertegenwoordigen Ruurlo op het Regionale Schoolvoetbaltoernooi dat op woensdag 18 mei op sportpark De Bijenkamp van Sportclub Eibergen in Eibergen plaatsvindt.

Door Jan Hendriksen

Het is inmiddels al meer dan veertig jaar een traditie dat het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi, georganiseerd door de Activiteiten- en Evenementen Commissie (AC) van voetbalvereniging Ruurlo, op Koningsdag (voorheen Koninginnedag) op sportpark ‘t Rikkelder plaatsvindt. De deelname was na een onderbreking van twee jaar echter geringer dan ooit. Er namen maar zeven teams deel aan het toernooi: vier jongensteams (Kerst Zwart 1 en 2, De Driesprong en Willibrord) en drie meisjesteams (Kerst Zwart, De Driesprong en Willibrord). Na de poulewedstrijden werd de finale bij de jongens tussen de nummers een en twee gespeeld: Kerst Zwart – De Driesprong. Het duel om de derde plaats werd in het voordeel van Kerst Zwart 2 beslist dat met 1-0 van de Willibrord won. Bij de meisjes werd alleen in een poule gespeeld. Daar vergaarde De Driesprong twaalf punten, de Kerst Zwart zes punten en Willibrord nul punten. Basisschool Wonderwijs nam dit jaar niet deel aan het toernooi omdat men geen jongens- en/of een meisjesteam kon samenstellen.
Volgend jaar wil de Activiteiten- en Evenementen Commissie van VV Ruurlo in tegenstelling tot de twee laatste edities ook de kinderen uit de groepen vijf en zes weer laten deelnamen aan het toernooi. “We overwegen om kinderen uit deze leeftijdscategorie en ook gemengde teams zoals in het verleden weer aan het toernooi te verbinden. Nu was inderdaad de deelname wel wat gering”, aldus Nanda Kremer namens de AC. Het waren voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo en Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo die de prijzen uitreikten. Als scheidsrechters waren Willy Scheper en Johnny Verheij actief. Het wedstrijdsecretariaat en -leiding werd gevormd door Peter Eggink en Christiaan Effting

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant