De zes vrouwen die zich geplaatst hebben voor het EK klootschieten 2022 onderdeel straat (vlnr) Suzan Zieverink, Lindsey Leusink, Silke Tulk, Britt Blokhuis, Kim Groener en Kim Schurink. Foto: PR

De zes vrouwen die zich geplaatst hebben voor het EK klootschieten 2022 onderdeel straat (vlnr) Suzan Zieverink, Lindsey Leusink, Silke Tulk, Britt Blokhuis, Kim Groener en Kim Schurink. Foto: PR

Suzan Zieverink ook op ‘straat’ naar EK

Sport

RUURLO – Met een tweede en een vierde plaats heeft Suzan Zieverink van klootschietvereniging ’t Broek uit Ruurlo zich afgelopen weekeinde naast de onderdelen zetten en veld zich ook geplaatst op het onderdeel straat voor deelname aan de Europese kampioenschappen klootschieten. Deze wedstrijden vinden plaats tijdens het Hemelvaartsweekend in de omgeving van het Duitse Meldorf in de deelstaat Sleewijk Holstein.

Het was mooi klootschietweer tijdens de laatste selectiedag van de reeks wedstrijden in het Twentse Tilligte. Reden genoeg om goed te presteren. Helaas moest broer Patrick Zieverink door een blessure verstek laten gaan. Het mooie weer resulteerde helaas niet in de extra motivatie voor Jurgen te Brake van KV Zwolle uit Groenlo de enig overgebleven mannelijke klootschieter uit de Achterhoek. Hij bleek niet in de vorm die nodig is om de concurrentie voor te blijven. Met een dertiende en een elfde plaats viel hij buiten de top-tien in het eindklassement, onvoldoende om te worden afgevaardigd.
Suzan Zieverink (21) was de enige vrouw uit de Achterhoek die nog in de race was voor een plaats bij de laatste zes op het onderdeel straat. In de eerste omloop van tien schoten wist Europees kampioen Silke Tulk de overige vrouwen met een afstand van 1318 meter ruim voor te blijven. Suzan Zieverink scoorde 1201 meter en werd hier derde mee. Ook in de tweede omloop won Silke Tulk. Nu met een afstand van 1167 meter. Met 1058 meter werd Suzan Zieverink vierde.
Na deze wedstrijd werd de eindstand bekend. Suzan is tweede geworden en plaatste zich hiermee net als voor de onderdelen veld en zetten ook op het onderdeel straat voor de EK 2022. Naast de uitslag onderdeel straat werden ook de allround (alle drie de onderdelen) bekendgemaakt. Suzan Zieverink werd ook hier tweede achter Silke Tulk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant