Linn, Laura, Tess en Keet. Foto: PR

Linn, Laura, Tess en Keet. Foto: PR

Acrogym RGV Ruurlo zet goede resultaten neer

Sport

RUURLO - Na precies twee jaar zijn op zaterdag 12 maart in Warnsveld de eerste acrogym plaatsingswedstrijden van het D/E-niveau gehouden. In totaal namen zes teams van RGV Ruurlo deel. De Ruurlose meiden gingen met maar liefst vijf medailles (2x goud, 2x zilver, 1x brons en een mooie vierde plek) naar huis.

Jill en Belle, damespaar E-Jeugd, mochten als eerste voor RGV Ruurlo het spits afbijten. Voor beide meiden was het hun eerste officiële acrowedstrijd. Ze deden het heel goed en mogen trots zijn op een vierde plek.
In wedstrijdronde twee stonden er drie teams van RGV op de vloer. Als eerste mochten de damesparen E-Junioren hun oefening laten zien aan de jury. Tess en Keet toonden strakke elementen en werden beloond met een mooie bronzen medaille. In dezelfde categorie deden ook Linn en Laura mee. Ondanks wat pech in de voorbereiding, in verband met blessures stegen ze boven zichzelf uit en dat werd beloond met een gouden medaille.
Na de damesparen was het de beurt aan de E-Junioren damesgroepen. RGV Ruurlo deed hier mee met één team: Caylin, Eva en Femke. Voor Femke was dit haar eerste officiële wedstrijd. In een sterk deelnemersveld hielden zij zich goed staande. Het drietal eindigde op een nette tweede plek.
Het E-Senioren niveau was in de derde wedstrijd aan de beurt. Op muziek van Queen wisten Daphne en Norah een artistiek goede oefening neer te zetten. Ook technisch gingen alle elementen goed en dit werd dan ook beloond met een mooie eerste plek.
Als laatste was het D-Niveau aan de beurt. Als damespaar D-junior mochten Britt en Alien hun oefening laten zien. Tijdens de oefening was het plezier van hun gezichten af te lezen. Na de oefening bleek dat er een fout in het wedstrijdblad zat, wat zorgde voor een punt aftrek. Door de artistiek en technisch goede oefening eindigden ze desondanks op een verdiende tweede plek.
Daphne en Norah hebben zich met hun resultaat rechtstreeks geplaatst voor het Oost Nederlandse Kampioenschap. De andere teams moeten zich op 2 april in Ruurlo nog bewijzen om daar een ticket voor te bemachtigen. Volgende week is het de beurt aan de overige drie D/E teams.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant