Aan het troostconcert zaterdag 9 december in de Willibrorduskerk in Ruurlo werkt onder meer koor Markant mee. Foto: PR

Aan het troostconcert zaterdag 9 december in de Willibrorduskerk in Ruurlo werkt onder meer koor Markant mee. Foto: PR

Troostconcert in Ruurlo op WereldLichtjesDag

Religie

RUURLO - In de Ruurlose Willibrorduskerk wordt tijdens ‘WereldLichtjesDag’ op 9 december stilgestaan bij het verlies van kinderen. Er is een troostconcert met zang, teksten en symbolen om deze kinderen te gedenken. Muzikale medewerking verlenen koor Markant, AmaZing en 4 Inspiration.

Voor het eerst wordt 9 december ook in Ruurlo betekenis gegeven aan WereldLichtjesDag, wereldwijd in het tweede weekend van de advent. Elk kind dat sterft laat een spoor van verdriet achter. Ouders, broers, zussen, grootouders, allen worden er diep door geraakt. Het verlies van een kind dragen ouders een leven lang met zich mee. Op dit moment zijn er in de wereld diverse oorlogen gaande. In de afgelopen weken, maanden, jaren, zijn er duizenden kinderen gesneuveld. Dat is onacceptabel. Het doet pijn om al die wanhopige ouders te zien. Als de oorlog voorbij is, blijft voor hen het verlies, dat gaat nooit meer voorbij. Dat ze hun kinderen niet hebt kunnen behoeden voor het geweld en de vernietiging maakt het extra schrijnend.
Al die kinderen worden op WereldLichtjesDag herdacht. Men wil zich tijdens deze samenkomst verbinden met alle mensen die een kind, een broertje, zusje, of kleinkind hebben verloren, hier of elders in de wereld. Verlies vraagt om troost, om begrip, om liefde, om geduld en om aandacht. Dat doet men Ruurlo met dit troostconcert. Met aansprekende liederen, gedichten, verhalen en rituelen wil men troost bieden. Er zullen lichtjes branden. Ieder overleden kind heeft een verhaal, is een lichtje, is een engel.

Herinneringssterretje
Voor aanvang kan iedereen bij binnenkomst een herinneringssterretje maken. Er liggen houten sterretjes klaar waar in het hart de naam van een overleden kind geschreven kan worden. De sterretjes zullen worden opgehangen in de boom, die zo het stralend middelpunt van het concert zal vormen. Na afloop mag het sterretje mee naar huis. Voor de kinderen waar men de naam niet van weet, die omkwamen door oorlogsgeweld of natuurrampen, vouwt men kraanvogels die ook een plekje krijgen. Iedereen mag zelf gevouwen kraanvogels meenemen.

Het troostconcert op zaterdag 9 december is in de Willibrorduskerk in Ruurlo. Koor Markant, AmaZing en 4 Inspiration verzorgen de liederen. De kerk is open vanaf 19.00 uur, het concert begint om 19.30 uur. De toegang gratis, na afloop is er een collecte.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant