Ds. Anneke de Hoop wordt in de Dorpskerk geïnterviewd voor het KRO-NCRV-programma. Foto: PR

Ds. Anneke de Hoop wordt in de Dorpskerk geïnterviewd voor het KRO-NCRV-programma. Foto: PR

Protestantse Gemeente Ruurlo - Barchem centraal in televisieprogramma

Religie

RUURLO – De KRO-NCRV maakte vorige week in Ruurlo opnamen voor het tv-programma ‘Petrus in het land’. Deze keer kwam Petrus dus naar Ruurlo. De aflevering waarin de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem centraal staat wordt op 25 februari om 17.10 uur uitgezonden op NPO2.

In ‘Petrus in het land’ laat de omroep de kijkers kennismaken met lokale kerkgemeenschappen in Nederland. Men laat de voorgangers aan het woord, ontdekt de verhalen van bijzondere kerkgebouwen en laat zien hoe kerkleden in de praktijk hun geloof handen en voeten geven. Elke uitzending wordt afgesloten met een bijzonder lied. De uitzending op 25 februari vanuit Ruurlo is de 75ste in een lange serie.

Kerk voor het dorp
In de zevenhonderd jaar oude Dorpskerk van Ruurlo kwam dominee Anneke de Hoop aan het woord. Zij benadrukte dat de protestantse gemeente een kerk voor het dorp wil zijn, wat ook tot uiting komt in de samenwerking met de rooms-katholieke parochie en de andere (protestantse) gemeentes in Berkelland. Een aantal gemeenteleden vertelde welke bijdrage zij als vrijwilliger leveren aan het werk in kerk en maatschappij. Wat inspireert hen? Waar halen zij hun voldoening uit en wat is hun motivatie om zich te blijven inzetten voor het kerkenwerk? Er werd niet alleen in de Dorpskerk gefilmd. Ook werden er opnames gemaakt tijdens het Brede Dak waar een zestigtal inwoners van Ruurlo en Barchem één keer per maand geniet van een maaltijd die door vrijwilligers in kerkelijk centrum De Sprankel wordt verzorgd. Ook was er aandacht voor Rock-Solid, het jeugdwerk in deze gemeente. Op de website van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem staat een foto-impressie van de opnamedag.

www.pknruurlobarchem.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant