Een burlend hert. Foto: Michiel Schaap

Een burlend hert. Foto: Michiel Schaap

Februarilezing natuurfotograaf Michiel Schaap

Natuur

RUURLO - De februarilezing van de Historische Vereniging Old Reurle, op 14 februari wordt verzorgd door natuurfotograaf Michiel Schaap en heeft als titel Het levende bos.

De lezing wordt gehouden bij De Sprankel aan de Domineesteeg in Ruurlo en deze begint om 20.00 uur. De gemiddelde wandelaar zal zich als hij door de bossen van Nederland loopt niet bewust zijn van al het leven dat zich rondom de paden afspeelt. In het voorjaar ravotten jonge vossen en dassen er naar hartenlust en ook de ijsvogel heeft een nest vol met jongen te verzorgen in de oever van de bosbeek. In de zomer en herfst zijn de herten en reeën tijdens de bronst op hun best, de sterksten verdedigen hun territorium. ‘s Winters komt alles weer tot rust en lijkt het of alle dieren en vogels zich hebben terug getrokken, maar niets is minder waar.

Het bos verrast in ieder seizoen en vormt een kleurrijk decor voor een natuurfotograaf. Deze presentatie biedt een blik in het heimelijke leven van de bijzondere bosbewoners in de bossen om ons heen. De beelden zijn veelal gemaakt in de bossen van de Achterhoek en geven een zeer gevarieerd beeld van deze rijke natuur.


www.michielschaap.nl

Een das voor zijn hol. Foto: Michiel Schaap

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant