De drie prijswinnaars van de fotowedstrijd ‘Herfst in Berkelland: (vlnr) Benno Stortelder, Rick ten Hoopen en Gerrit Oosterholt. Foto: Rob Weeber

De drie prijswinnaars van de fotowedstrijd ‘Herfst in Berkelland: (vlnr) Benno Stortelder, Rick ten Hoopen en Gerrit Oosterholt. Foto: Rob Weeber

Paddenstoel van Rick ten Hoopen (15) wint ‘Herfst in Berkelland’

Natuur

NEEDE – De fotowedstrijd met thema ‘Herfst in Berkelland’ heeft drie Needse winnaars opgeleverd. Eind augustus vorig jaar nodigde het Needse Natuurpark Kronenkamp jong en oud uit om deel te nemen. Het resultaat was tweeëndertig inzendingen die tot en met 6 maart in de bezoekersruimte van Natuurpark Kronenkamp tentoongesteld blijven.

Door Rob Weeber

Dinsdagavond was de bekendmaking van de drie winnaars. Organisatoren en denktankleden Ans ’t Hooft en Carolien Wanders waren zeer tevreden over de deelname. “We hebben in totaal 35 inzendingen gekregen waarvan we er helaas drie hebben moeten afwijzen omdat de foto’s niet in Berkelland gemaakt zijn”, aldus Carolien Wanders. “Dat was wel een voorwaarde. Niettemin hangen hier tweeëndertig schitterende, fotogenieke herfstbeelden die het enthousiasme en de geheel eigen kijk van de deelnemers op de herfst weerspiegelen.”

Door de natte herfst waren er veel paddenstoelen te zien in de natuur. Dat gegeven zag je ook terug in de inzendingen. Ook de drie winnaars hadden de paddenstoel tot onderwerp gekozen. Needenaar Gerrit Oosterholt schoot zijn paddenstoel op 22 oktober in het Beukenbos op de Needse Berg. Hij kreeg daarvoor de derde prijs. De tweede prijs ging naar Needenaar Benno Stortelder die zijn foto op 10 oktober in het Neede Achterveld maakte. Winnaar werd de foto van de 15-jarige hobbyfotograaf Rick ten Hoopen uit Neede. Hij maakte zijn foto op 17 november aan de Flipseweg in Rietmolen.

Fotograaf Wim Hietbrink was als enige van het vierkoppige juryteam aanwezig en legde uit wat de foto van Rick zo bijzonder maakt. “Het onderwerp uit de foto is vanuit een goed standpunt genomen en losgemaakt van de achtergrond. Daarnaast biedt de hoed van de paddenstoel een mooi lijnenspel.”
De prijs voor de beste drie foto’s betrof een inlijsting op formaat 50 x 60 cm.

De winnende foto van Rick ten Hoopen. Foto: Rob Weeber

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant