Werkdag voor groene vrijwilligers op 20 januari. Foto: PR

Werkdag voor groene vrijwilligers op 20 januari. Foto: PR

Groene vrijwilligers gaan aan de slag op het Needse Achterveld

Natuur

NEEDE - Vrijwilligers gaan op zaterdagochtend 20 januari aan de slag op het Needse Achterveld, het natuurterrein van Staatsbosbeheer in Rietmolen. Op deze dag steken groene vrijwilligers, die op allerlei manieren actief zijn in gemeente Berkelland, gezamenlijk de handen uit de mouwen in het natuurgebied. De werkdag wordt georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Berkelland. De werkdag begint om 9.00 en duurt tot 12.000 uur. De deelnemers verzamelen bij de parkeerplaats aan de Visschemorsdijk in Rietmolen. Iedereen is van harte welkom om mee te helpen. Graag van tevoren aanmelden via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/netwerk-groene-vrijwilligers-berkelland. 

Deze werkochtend is niet alleen voor groene vrijwilligers uit gemeente Berkelland. Iedereen die het leuk vindt om een ochtendje buiten actief te zijn op een mooie plek kan meedoen. Trek oude (werk)kleding aan en stevige schoenen/laarzen. SLG zorgt voor gereedschap(pen) en hulpmiddelen. In gemeente Berkelland zijn diverse vrijwilligersgroepen actief op het gebied van landschapsonderhoud, vogels, vleermuizen, klompenpaden, onderhoud van kruidentuin en nog meer. De dag is ook bedoeld om elkaar te leren kennen. De gemeente is blij met al het werk en zorgt voor soep en een broodje na afloop. De wethouder met natuur en landschap in zijn portefeuille Hans van der Noordt is ook aanwezig. 

De werkdag is een activiteit van het Netwerk Groene Vrijwilligers Berkelland en wordt mogelijk gemaakt door gemeente Berkelland en de provincie Gelderland.
Kijk voor meer informatie op slgelderland.nl/projecten/netwerk-groene-vrijwilligers-berkelland.

Aan de slag op het Needse Achterveld. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant