Tuin D’n Uuthook van Benny en Diny Schepers aan de Morsdijk 9 in ‘t Ruurlose Broek is een verrassende ca 4000 m2 grote tuin in het buitengebied van Ruurlo. Foto: PR

Tuin D’n Uuthook van Benny en Diny Schepers aan de Morsdijk 9 in ‘t Ruurlose Broek is een verrassende ca 4000 m2 grote tuin in het buitengebied van Ruurlo. Foto: PR

Laatste open-tuinenweekend in Barchem en Ruurlo

Natuur

D’n Uuthook, familie Bannink, De Valk en Hof te Ruurlo

RUURLO-BARCHEM - Een viertal tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem stelt hun privétuin dit jaar nog eenmaal open voor belangstellenden. Het zijn vier totaal verschillende tuinen, waar bezoekers op zaterdag zaterdag 17 en/of zondag 18 september van 10.30 tot 17.00 uur welkom zijn. Het zijn ‘D’n Uuthook, De Valk en Hof te Ruurlo in Ruurlo en de tuin van de familie Bannink in Barchem. Bij elk daarvan kan de bezoeker een andere kijk op tuinieren krijgen. De tuinen liggen redelijk dicht bij elkaar, dus het is mogelijk om ze per fiets te bezoeken. De tuin van de familie Bannink en D’n Uuthook of De Valk liggen twaalf kilometer uit elkaar. Hof te Ruurlo ligt daar tussenin. 

D’n Uuthook van Benny en Diny Schepers aan de Morsdijk 9 in ‘t Ruurlose Broek is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo. De ongeveer vierduizend vierkante meter is aangelegd in drie gedeelten met een natuurvijver en twee folievijvers. De gazons zijn omringd door grote borders vol vaste planten in een grote variatie. In diverse zitjes kan de bezoeker genieten van de tuin, onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer staat de koffie klaar in het Koffieheuksken, dat is ingericht als oude boerenkeuken en waar vele oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn. Alleen op zondag open. Meer informatie op de website. Entree: 3,50 euro, inclusief koffie of thee.

Strak en uitbundig
De tuin van de familie Bannink in Barchem is geopend op beide dagen. De trots van Hermien en Bertus Bannink aan de Lochemseweg 6 is ongeveer 850 vierkante meter groot en bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt gebruik gemaakt van éénjarige planten, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia’s. Entree: vrije gift. Koffie en thee zijn verkrijgbaar.

Romantisch
De Valk van Dineke Brethouwer aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is een romantische, landschappelijke tuin van ruim vijfduizend vierkante meter met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van Dineke zelf. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn er te vinden; rood, geel en oranje geven een mooi effect. Het is een tuin waar bezoekers heerlijk doorheen kunnen dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers, zoals asters en dahlia’s, is de tuin tot ver in september nog prachtig. In de tuin is men welkom onder de ‘berg’ waar men heerlijk kan zitten genieten. Alleen op zondag te bezoeken. Meer informatie op de website. Entree; 3,50 euro inclusief koffie/thee.

Verrassend
Hof te Ruurlo van Marcel Borkus aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo is elfhonderd vierkante meter groot, ingedeeld door muurtjes en taxushagen. Daardoor ontstaan diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, die een verrassend effect hebben. Het is een echte verzameltuin. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin, waaronder 550 verschillende soorten hosta’s. Elke millimeter is benut: waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, onder meer de hosta’s/heuchera’s, staan in potten (ongeveer zevenhonderd) zodat er mee geschoven kan worden voor en leuk effect. Ook zijn er vijvers en terrassen en bankjes, zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. Hof te Ruurlo ligt naast de molen Agneta. Op beide dagen geopend. Meer informatie op de website. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.
De vier tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator, kinderwagen. Honden zijn niet toegestaan. .


www.dnuuthook.nl
www.tuindevalk.nl
www.hofteruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo