De tuin van de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem is een tuin van ongeveer 850 vierkante meter. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met elk een eigen sfeer. Foto: PR
De tuin van de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem is een tuin van ongeveer 850 vierkante meter. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met elk een eigen sfeer. Foto: PR

Groei & Bloei Berkelland zet tuinen open

Natuur

Vier tuinen te bezichtigen in Borculo, Ruurlo en Barchem

Door Jan Hendriksen

RUURLO/BORCULO/BARCHEM – In Ruurlo en Borculo en Barchem zijn zaterdag 23 en zondag 24 juli in het kader van de tweede Open Tuinenweekend van Groei en Bloei Berkelland vier tuinen gratis bezoeken. De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bij alle VVV-kantoren in de regio en bij de tuin Hof te Ruurlo, Borculoseweg 40 in Ruurlo, zijn ook informatieboekjes te verkrijgen. 

Ruurlo
In Ruurlo is tuin Hof te Ruurlo te bewonderen. Een tuin meet vele zitjes, twee vijvers en vele pergola’s vol met bijzondere klimmers. Daarnaast kent de tuin een verzameling van ruim vijfhonderd hosta’s en 150 heuchera’s. Op de vele terrassen staan potten met diverse bijzondere kuipplanten. Ook is er koffie en thee te verkrijgen Hier ook een infopunt waar de boekjes verkrijgbaar zijn. Hierin staan alle tuinen beschreven.

Borculo
In Borculo zijn de tuinen van Louise en Dolf Bierhuizen aan de Haarloseweg 6 en die van de familie Memelink aan de Ruurloseweg 6 te bezichtigen. De tuin van Louise en Dolf Bierhuizen is een tuin met een niveauverschil van twee meter. Een tuin met subtiele doorkijkjes en een mooie vijver. In de tuin vind men de eigengemaakte sculpturen van Dolf en keramiek van Louise. Deze sculpturen zijn met liefde en passie gemaakt en maken de tuin ook tot een “paradijs dat we willen delen”.

De tuin van de familie Memelink is een tuin met vele terrassen en leuke doorkijkjes. Een gazon als basis en vele brede borders met kleurrijke vaste planten, aangevuld met heesters en bomen. Op diverse plekken staan bonsaiboompjes. Naast het groen heeft de tuin ook een vijver en enkele kleine fonteintjes. Door het contrast tussen planten en het water wordt de tuin dynamischer.

Barchem
De tuin van de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem is een wat kleinere tuin, ongeveer 850 vierkante meter. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met elk een eigen sfeer. De belijning is strak, maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van eenjarigen, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia’s.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant