Vrijwilliger Henk ter Haar (l) ontving uit handen van Vincent Elferink, voorzitter van de regio Oost-Achterhoek een oorkonde en jubileumspeld. Foto: PR

Vrijwilliger Henk ter Haar (l) ontving uit handen van Vincent Elferink, voorzitter van de regio Oost-Achterhoek een oorkonde en jubileumspeld. Foto: PR

Zonnebloem Ruurlo luidt 2024 in met drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst

Maatschappij

RUURLO - Het jaar 2024 werd bij de Zonnebloem Ruurlo vorige week zaterdagmiddag ingeluid met een druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in het Kulturhus. Met alle goede wensen over en weer sprak voorzitter Koos Luurs de wens uit dat er naast de persoonlijke voorspoed ook snel vrede komt in vele landen waar het nu oorlog is.

Speciale gast bij deze nieuwjaarsbijeenkomst was Vincent Elferink, voorzitter van de regio Oost-Achterhoek en lid van het landelijk bestuur van de Zonnebloem. Een van de redenen daarvoor was het 25-jarig jubileum van vrijwilliger Henk ter Haar. Hij kreeg een jubileumspeld met oorkonde en een grote bos bloemen uitgereikt. Ook werd afscheid genomen van twee vrijwilligers die zich jarenlang voor de vereniging hebben ingezet: oud-voorzitter en -secretaris Petra Betting die vijftien jaar vrijwilliger was en Gerda Stegeman, die 31 jaar vrijwilliger was. Ook zij werden toegesproken door Vincent Elferink en kregen een bos bloemen en een groot applaus. 

Foto’s
Na de officiële momenten gaf Joke Stomps een prachtige presentatie van natuurfoto’s en video’s uit de Achterhoek en Liemers. Joke Stomps is 34 jaar ‘natuurjuf’ geweest op de Kerst Zwart School in Ruurlo en begon al op haar twintigste met het fotograferen in de natuur. Haar foto’s zijn vaak in de prijzen gevallen en hangen her en der in het land. In de pauze werd door allen een toost uitgebracht op een goede gezondheid en een bloeiend Zonnebloem verenigingsjaar 2024. Ook werden de traditionele nieuwjaarsrolletjes met slagroom geserveerd. Bij de afsluiting van de gezellige bijeenkomst werden alle vrijwilligers bedankt voor hun tomeloze inzet in het afgelopen jaar.

75-jarig bestaan
De landelijke organisatie van de Zonnebloem bestaat dit jaar 75 jaar en ook in Ruurlo zal dit worden gevierd. De activiteitencommissie heeft voor dit jaar weer vele activiteiten op het programma staan met een feestelijk tintje om mensen met een lichamelijke beperking een leuke dag te bezorgen. Wie zich ook als vrijwilliger wil inzetten of zich als bestuurslid beschikbaar wil stellen kan contact opnemen met secretaris Henk Schouten via het e-mailadres: de.zonnebloem.ruurlo@ gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant