Hyacinten kopen om jonge mensen met kanker te steunen. Foto: PR
Hyacinten kopen om jonge mensen met kanker te steunen. Foto: PR

Jubileumactie 10 jaar hyacinten voor jonge mensen met kanker

Maatschappij

RUURLO - Koop op donderdag 25, vrijdag 26 of zaterdag 27 januari hyacinten bij Bloemen Groot Jebbink in Ruurlo en steun zo jongvolwassenen met kanker.

Voor het tiende jaar organiseert de AYA Foundation samen met de Nederlandse hyacintenkwekers de ‘hAYAcinten’-actie. Op vrijdag 26 januari staat in 25 ziekenhuizen een hyacintenkraam. Bloemen Groot Jebbink in Ruurlo is één van de zes bloemenwinkels van de ABC-bloemisten in de Achterhoek, die deze fleurige bossen hyacinten gaan verkopen. De opbrengst gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker, ofwel; AYA’s (Adolescents & Young Adults).

Jaarlijks krijgen in Nederland 3900 jonge mensen tussen de 18 en 39 jaar kanker. Van hen overlijdt 20 procent. Kanker op jongvolwassen leeftijd heeft grote gevolgen voor opleiding, werk, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en toekomstplannen. Daarom is leeftijdsspecifieke zorg en ondersteuning noodzakelijk. AYA-zorg wordt in steeds meer ziekenhuizen en zorgpraktijken verleend, zij hebben oog voor zowel de beste medische behandeling, als het bieden van hulp bij alle domeinen van het leven. Denk hierbij aan studeren tijdens chemotherapie, invriezen van eicellen voor een toekomstige kinderwens of je jonge kinderen vertellen dat je niet meer beter wordt.
Voor al deze AYA-zorg is geld nodig. Daarom steunt Bloemen Groot Jebbink deze actie als bloemist en hoopt op deze manier een mooi bedrag te kunnen doneren aan AYA. Wie wil helpen hiermee, kan dat doen door een mooie bos hyacinten voor 4,99 euro te kopen, en zo de zorg voor jonge mensen met kanker verbeteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant