Net als voorgaande jaren zullen de leden van de Lionsclub Lochem Berkelland-West zelf de DE-punten tellen. Derde van rechts, Gerrit Mulder. Foto: Arjen Dieperink

Net als voorgaande jaren zullen de leden van de Lionsclub Lochem Berkelland-West zelf de DE-punten tellen. Derde van rechts, Gerrit Mulder. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Lionsclub gaat weer DE-bonnen inzamelen voor voedselbanken

Maatschappij

LOCHEM-BORCULO-RUURLO - De voedselbanken van Zutphen en Lichtenvoorde waren de afgelopen jaren maar wat blij met de inzameling van DE-punten door de Lionsclub Lochem Berkelland-West. Vorig jaar konden die worden ingewisseld voor 1100 pakken DE-koffie, die aan de voorraad van de voedselbanken werden toegevoegd.

Door Arjen Dieperink

 Afgelopen jaren zette de Lionsclub Lochem Berkelland-West met succes verschillende verzamelpunten op waar iedereen zijn DE-punten kon inleveren. In de loop der jaren liep dat aantal flink op. In 2020 stond de teller op 427.407 punten, een jaar later op 504.789 en vorig jaar zelfs op 569.412 punten. Daarvan konden heel wat kopjes koffie worden gezet.

Ook dit jaar zal de Lionsclub Lochem Berkelland-West de verzameldozen uitzetten. Woordvoerder van de Lions Lochem Berkelland-West, Gerrit Mulder± “Vanaf 2014 doen wij mee aan de nationale inzameling van de DE-punten, georganiseerd door de Lions Club Nederland. Met de opbrengst worden de voedselbanken in Nederland voorzien van pakken koffie. Wij hopen deze keer op nog meer ingezamelde punten om de gezinnen die het hard nodig hebben van koffie te kunnen voorzien.”
De inzameldozen staan wederom bij de Albert Heijn in Borculo en bij de Plus in Borculo en Ruurlo. In Ruurlo kan men de bonnen ook kwijt bij de supermarkt Boni. In Lochem staan de inzamelbakken bij Albert Heijn, Spar (Harfsen), Plus (Laren), Spar (Harfsen) en de Superr in Almen. De actie loopt tot en met 31 december.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo