De Ruurlose vrienden (v.l.n.r.) Martijn Fokkink, Stefan Kreeftenberg,(zittend) en Rieco Zimmerman, Sander Kreeftenberg en Theo Buunk organiseren op Koningsdag in Ruurlo de eerste Snack en Bier Run. Foto: Jan Hendriksen

De Ruurlose vrienden (v.l.n.r.) Martijn Fokkink, Stefan Kreeftenberg,(zittend) en Rieco Zimmerman, Sander Kreeftenberg en Theo Buunk organiseren op Koningsdag in Ruurlo de eerste Snack en Bier Run. Foto: Jan Hendriksen

Primeur tijdens Koningsdag: Ruurlose Snack & Bier Run

Maatschappij

Parcours vol smakelijke obstakels bezorgt winnaar de Gouden Friteuse

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Een ludieke en spectaculaire obstakelrun van ongeveer 700 meter mét een dikke vette knipoog. Dat is de beste omschrijving voor de eerste ‘Ruurlose Snack & Bier Run’ die op Koningsdag wordt georganiseerd door een Ruurlose vriendengroep, in samenwerking met Oranjevereniging Ruurlo. Het doel is simpel: zo snel mogelijk te voet een parcours met diverse obstakels in het centrum van Ruurlo afleggen  individueel of in een team van vier personen.

“Obstakels in de vorm van snacks en glazen bier wel te verstaan! Een combinatie van (top)sport en de geneugten des levens: hoe mooi is dat?”, aldus het organiserende vijftal dat bestaat uit Martijn Fokkink, Sander en Stefan Kreeftenberg, Theo Buunk en Rieco Zimmerman, Het ultieme doel van de run? Het winnen van de Koningsmantel en kroon, een gouden friteuse en de eeuwige roem! Voor wie is de run bedoeld? ”Voor sportievelingen, liefhebbers van een vette hap en alle anderen!”
Het idee voor de ‘Snack & Bier Run!’ van de vijf rasechte Ruurloërs lag al een kleine drie jaar op de plank. Door corona was het draaiboek onder een flinke dikke laag stof beland. Maar begin dit jaar werd het ‘boek’ weer te voorschijn gehaald. Martijn Fokkink: “Toen we hoorden dat Oranjevereniging Ruurlo op Koningsdag nog ruimte had in het middagprogramma hadden we elkaar snel gevonden.” En zo kan het gebeuren dat er donderdagmiddag 27 april vanaf 16:00 uur tientallen rennende Ruurloërs in de Dorpsstraat zijn te vinden, al dan niet ludiek verkleed, om zo snel mogelijk een hardloopparcours af te leggen met diverse ‘obstakels’. Startpunt is de feesttent op het Kerkplein.

Parcours
De renners gaan eerst richting Hotel Avenarius, waarna ze koers zetten naar Bakkerij Oude Wesselink om vervolgens via enkele andere ‘eet- en drinkgelegenheden’ zoals De Luifel, De Keizerskroon, Keurslager Kuenen, Eetwinkel ‘t Huus en De Naober terug te keren op het Kerkplein. Ondertussen moeten de deelnemers op de verschillende locaties zo snel mogelijk een aantal glazen bier en enkele snacks naar binnen werken. Wat voor ‘snacks’ er precies onderweg moeten worden verorberd blijft ongewis. “We zullen daar op gepaste en zeer creatieve wijze mee omgaan”, lacht Sander Kreeftenberg. Voor diegene die geen bier drinkt is er ook een speciale ‘alcoholvrije - en ‘frisklasse’. Het geheel zal op een humoristische wijze becommentarieerd worden.

Opgeven
Ga jij de boeken in als de eerste winnaar van de ‘Ruurlose Snack & Bier Run’? Geef je je dan snel op via de website van Oranjevereniging Ruurlo en bereid je voor. Vol is vol. En dan gaat het over het aantal deelnemers.


oranjeverenigingruurlo.nl/koningsdag-ruurlo

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant