Burgemeester Joost van Oostrum aan het woord bij de opening vat het Brede Dak Centrum. Foto: PR
Burgemeester Joost van Oostrum aan het woord bij de opening vat het Brede Dak Centrum. Foto: PR Q-FOTO

Burgemeester Van Oostrum opent het Brede Dak Centrum

Maatschappij

RUURLO - Burgemeester Joost van Oostrum van gemeente opende donderdag 5 januari het Brede Dak Centrum in Ruurlo. De burgemeester van Berkelland was te gast bij de maaltijd en ook om te assisteren bij het uitserveren van de maaltijd; zo gaf hij het startsein bij de opening van het vernieuwde Brede Dak Centrum in de Sprankel.

Het Brede Dak Ruurlo is in de coronatijd in Ruurlo van start gegaan als initiatief van de RK geloofsgemeenschap. De bijeenkomsten vonden plaats elke eerste donderdag van de maand in het Hemminkhof. Het verzoek van het Gemeentecafé van de Dorpskerk om samen te gaan werken werd enthousiast ontvangen en 5 januari werd die stap beklonken; het Brede dak werd breder en vond onderdak in de Sprankel.

De samenwerking tussen de beide kerken in Ruurlo is belangrijk, want er zijn in de samenleving genoeg verschillen te overwinnen. Met deze stap wil men in Ruurlo laten zien wat men lokaal voor elkaar kan betekenen. Margriet te Morsche, coördinator van het Brede Dak opende de bijeenkomst met een welkomstwoord en een gedicht en nodigde vervolgens de burgemeester uit, om de mensen toe te spreken. Van Oostrum had alle lof voor dit prachtige lokale initiatief, waar de verbinding, het naoberschap een belangrijke rol speelt.

De eerste maaltijd van het Brede Dak in de Sprankel was meteen erg succesvol, maar liefst zestig mensen, gasten en vrijwilligers genoten samen van een nieuwjaarsborrel en een maaltijd.
De oproep voor vrijwilligers heeft veel nieuwe gezichten opgeleverd en zij vormen met elkaar samen een breed dak. Er willen zijn voor elkaar, dat is een mooi gebaar.

Saamhorigheid, gezelligheid en verbinding zijn de belangrijkste pijlers. Samen eten schept een band, de deelnemer legt nieuwe contacten. Het Brede Dak nodigt iedereen uit die gezelligheid zoekt, zeker niet alleen ouderen. Om deel te nemen hoeft men ook niet aangesloten te zijn bij een van de kerken. En heeft men vervoer nodig, dan is er ook een groepje vrijwilligers, dat daarvoor wil zorgen. Dus degenen die vervoer wensen, hoeven dat alleen de organisatie even te laten weten.

Elke eerste donderdag van de maand komen gasten en vrijwilligers samen om gezellig te eten. In de maanden juli en augustus, in de vakantietijd, zijn er geen maaltijden.
Nieuwe gasten zijn altijd welkom, wie wil mee-eten kan zich melden, bij Anny Strijker en/of Gerrie van der Horst. Zij verzorgen de administratie van de gasten en eventueel het vervoer. Aanmelden kan telefonisch op 06-41569858 of 06-39853919.

Van Oostrum serveert, met stropdas, ambtsketen én sloof, de hors d'oeuvres uit. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant