Dit jaar speelt de revuegroep van Jong Gelre Ruurlo voor het eerst onder leiding van regisseur Britt Nieuwenhave. Foto: PR

Dit jaar speelt de revuegroep van Jong Gelre Ruurlo voor het eerst onder leiding van regisseur Britt Nieuwenhave. Foto: PR

Jong Gelre Ruurlo gaat na drie jaar weer ‘knallen’

Cultuur

Revue ‘Beter een goede buur dan een verre zoon’

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Het was vorig jaar erg zuur voor de jongeren van Jong Gelre Ruurlo. Zij moesten op het allerlaatste moment de voorstellingen van de revue ‘Reuring in de brouwerij’ cancelen, vanwege de verscherpte coronamaatregelen die net voor de uitvoeringen werden afgekondigd. Maar volgend weekeinde gaat Jong Gelre Ruurlo in de herkansing. Na twee ´lege´ jaren is het eindelijk weer zover en speelt de plattelandsjongerenorganisatie vrijdag 18 en zaterdag 19 november de revue ‘Beter een goede buur dan een verre zoon’.

“We hebben er ontzettend veel zin in. Vanaf september hebben we weer fanatiek gerepeteerd bij boerderij Brinkman aan de Borculoseweg met bijna alle leden die vorig ook op de planken zouden staan. Het was weer als vanouds. Het is inmiddels drie jaar geleden (2019) dat we een revue hebben gespeeld. Deze en volgende week gaan we de laatste puntjes op i zetten. En dan gaan we twee avonden en een middag knallen”, zegt bestuurslid Merijn Weenk van Jong Gelre Ruurlo.
Jong Gelre Ruurlo kent inmiddels een rijke revue-toneelhistorie. Dit jaar speelt het voor het eerst onder leiding van regisseur Britt Nieuwenhave. De revue ‘Beter een goede buur dan een verre zoon’ is geschreven door Gwen Meerbeek, Merijn Weenk, Luuk Wezinkhof, Britt Nieuwenhave, Bart Tiessink, Sofie Radstaak, Mirthe Bruil en Eline Mol. ‘We hebben bewust voor een nieuwe versie gekozen. De revue van vorig jaar hadden we in 2020 ook al in repetitie gehad. We waren met die revue eigenlijk wel een beetje klaar. Daarom hebben we bewust voor een nieuw geschreven script gekozen”, vertelt Weenk.

Typische vrijgezel
In de revue ‘Beter een goede buur dan een verre zoon’ speelt Herman (Luuk Wezinkhof) een typische vrijgezel die nog bij zijn ‘geliefde’ moeder Gerritje (Gwen Meerbeek) woont. Maar hij wil weg. Weg uit Nederland. Daar is geld voor nodig en dat heeft hij niet, want hij werkt niet. Toch houdt dat Herman niet tegen. Hij heeft immers zijn moeder toch? En haar auto... Hij bedenkt een plannetje en vertrekt zonder weet van zijn moeder naar Tenerife, Hierdoor nemen de levens van Herman en zijn moeder een onverwachte wending. Gerritje wordt een dagje ouder en het gemis van haar zoon valt haar zwaar. Ze vertrekt naar het bejaardenhuis op aanraden van haar vriendin Mientje (Anouk Goessen) die er al woont en hier ontmoet ze haar nieuwe bejaardenhuis-buren Willem (Merijn Weenk) en Kees (Ton Bretveld). Samen met haar zus Riet (Marlou Leusink) bloeit ze weer helemaal op. Floor Evers en Miranda Klein Ovink zullen dit jaar voor het laatst op het podium verschijnen met de zang.

Decorploeg
De jongens van de bouwgroep onder leiding van Yke van Tuijl en Harm Bruil zijn in de afgelopen weken weer druk bezig geweest om mooie decorstukken in elkaar te zetten. Daarnaast zijn vorige week op enkele markante locaties in Ruurlo, zoals onder meer bij het station, de Olde Banke en bij een autobedrijf, onder leiding van Albert Bakker filmopnamen gemaakt die tijdens de revue zullen worden vertoond. Kortom, het belooft weer een spektakel te worden.

Kaarten
De revue wordt opgevoerd bij café-restaurant-zalen De Keizerskroon, Op beide avonden is de zaal om 19,30 uur geopend. Om 20,00 uur gaat het doek op. Bij de voorstelling van zaterdagmiddag zal de zaal openen om 13.30 uur en het doek om 14.00 uur. Kaarten voor de vrijdag- en zaterdagavond kosten 8 euro. Zaterdagmiddag is er een vrije gift voor 65+. Vrijdagavond 18 november verzorgt dj Daan na afloop van de revue de muziek en zaterdagavond 19 november doet dj Alex dat. Kaarten kan men reserveren bij de Keizerskroon, tel. 0573/451416 of via de facebookpagina van Jong Gelre Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant