Uit handen van Dirkje Hogevonder van Tafeltje Dekje Ruurlo ontving Reind Hendriksen een cadeaubon. Foto: PR

Uit handen van Dirkje Hogevonder van Tafeltje Dekje Ruurlo ontving Reind Hendriksen een cadeaubon. Foto: PR

Reind Hendriksen (90) stopt als bezorger Tafeltje Dekje Ruurlo

Maatschappij

RUURLO - Na zestien jaar heeft Reind Hendriksen officieel afscheid genomen als bezorger van Tafeltje Dekje Ruurlo. Op donderdag 18 augustus tijdens een gezellige middag bij De Heikamp, waar het 45-jarig bestaan van Tafeltje Dekje Ruurlo met een hapje en drankje werd gevierd, werd ‘Reind van den Bosch’ zoals vele Ruurloërs hem kennen uitgezwaaid.

Door Jan Hendriksen

Reind Hendriksen behoorde tot de groep van elf vrijwilligers die de maaltijden van Tafeltje Dekje Ruurlo aan huis bezorgen. Hij had vlak voor zijn verjaardag aangegeven dat hij als hij negentig jaar was (9 augustus) wilde stoppen met het bezorgen van de maaltijden: “Dan vind ik et mooi e wes.”
Op zijn verjaardag werd Reind bij het uitgiftepunt van de maaltijden in een van de garageboxen aan de Wildenborchseweg onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers in het zonnetje gezet en door allen uit volle borst toegezongen. Tevens kreeg hij een pakketje aangeboden met onder meer kippenpoten en kinnebakspek. Want Reind kan namelijk altijd smakelijk vertellen over hoe lekker of dat wel niet is en dat je dat tegenwoordig bijna nergens meer kunt krijgen. Reind, zelf ook gebruiker van Tafeltje Dekje, vindt dat de kippenpoten wel vaker op het menu mogen staan.

‘De schuppe in de auto’
Voor Reind Hendriksen was er in die zestien jaar nooit iets te veel. Als hem werd gevraagd om een paar extra ochtenden te bezorgen was dat nooit een punt. Toen het afgelopen winter flink had gesneeuwd en aan Reind werd gevraagd of hij het aandurfde om alleen op pad te gaan, zei hij: “Wat kan mien nou gebeuren? Veur het geval ak vaste kom te zitten, heb ik de schuppe al achter in de auto liggen.”

Missen
Wat de vrijwilligers en het bestuur van Tafeltje Dekje zeker gaan missen zijn de verhalen die Reind zo prachtig kan vertellen over de dingen die hij heeft beleefd in het Ruurlose Broek. Uit handen van Dirkje Hogevonder van Tafeltje Dekje Ruurlo ontving Reind een cadeaubon. Zij nodigde hem uit om toch op dinsdagmorgen nog eens langs te komen op het uitgiftepunt van de maaltijden, maar dan alleen voor een kopje koffie en een praatje met de vrijwilligers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant