Joke Meerbeek is voor de Hartstichting op zoek naar zoveel mogelijk nieuwe collectanten. Foto: PR. .

Joke Meerbeek is voor de Hartstichting op zoek naar zoveel mogelijk nieuwe collectanten. Foto: PR. .

Hartstichting zoekt collectanten in Ruurlo

Maatschappij

RUURLO - De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting komt er weer aan. Dit jaar weer huis aan huis nadat de afgelopen twee jaar door de coronapandemie de collecte digitaal plaatsvond. Om de inzameling in de week van 10 tot en met 16 april tot een succes te maken is de Ruurlose coördinator van de collecte voor de Hartstichting Joke Meerbeek op zoek naar zoveel mogelijk nieuwe collectanten. 

Door Jan Hendriksen

Tijdens de collecteweek komen de collectanten in beweging voor een gezond hart voor iedereen. Joke Meerbeek coördineert sinds 2018 de collectie in Ruurlo. “Collecteren is een mooie bezigheid om anderen te helpen en sociale contacten te leggen”, aldus Meerbeek. Iedereen een gezond hart, dat is de droom van de Hartstichting. Al meer dan 55 jaar investeert de stichting in onderzoek en innovaties op het gebied van preventie en zorg. De jaarlijkse collecte is daarbij onmisbaar.
Joke Meerbeek: “Tegen mensen die twijfelen zeg ik altijd: je doet het natuurlijk in de eerste plaats voor anderen, maar je schiet er zelf ook veel mee op. Je leert je wijk goed kennen, doet sociale contacten in je buurt op. Zeker als je ergens net woont. Ik heb al mooie contacten zien ontstaan. En je weet dat er met de opbrengst belangrijk onderzoek gedaan wordt om hart- en vaatziekten in de toekomst te verminderen en beter te behandelen.”
Meedoen is makkelijk. Je loopt in je eigen wijk, en het duurt ongeveer twee uurtjes. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres hermanjokemeerbeek@gmail.com of telefonisch via 06-23238218. Dat kan ook via de landelijke website of door te bellen met  tel. 070-31556 95.

Hartstichting
Een gezond en sterk hart is de motor achter ieders dagelijkse portie energie. De Hartstichting investeert in onderzoek en innovaties op het gebied van preventie en zorg. Maar net is zo belangrijk om Nederlanders te helpen hun hart te kennen en goed voor hun hart te zorgen. Daarom draagt de Hartstichting bij aan oplossingen om harten gezond te houden, snelle hulp te bieden als iedere minuut telt, hartproblemen eerder op te sporen en steeds beter te behandelen. Zo voorkomen we samen dat mensen hartpatiënt worden of onnodig (over)lijden aan een hartziekte. Want met een gezond hart haalt ieder mens meer uit het leven.


www.hartstichting.nl/wordcollectant


www.hartstichting.nl/wordcollectantwww.hartstichting.nl/wordcollectant

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant