Op 15 februari is er een inspiratiebijeenkomst van vereniging Vruchtbare Kringloop Oost bij zaal Kerkemeijer. Foto: PR

Op 15 februari is er een inspiratiebijeenkomst van vereniging Vruchtbare Kringloop Oost bij zaal Kerkemeijer. Foto: PR

VK-Oost ‘Samen sterk’ bij zaal Kerkemeijer

Landbouw

BORCULO - ‘Samen sterk’ is het thema van de Inspiratiebijeenkomst die de vereniging Vruchtbare Kringloop Oost (VK-Oost) op donderdag 15 februari houdt bij zaal Kerkemeijer in Borculo. Te gast zijn onder meer de landbouwgedeputeerden van Gelderland en Overijssel: Harold Zoet en Maurits von Martels. Avondvoorzitter Stefan te Selle gaat met hen in gesprek over het boerenperspectief in beide provincies.

De vereniging Vruchtbare Kringloop Oost (voorheen VKA) is een lerend netwerk van melkveehouders, akkerbouwers, loonwerkers en andere grondgebruikers op alle grondsoorten in Oost-Nederland. Tijdens de jaarlijkse inspiratiebijeenkomsten delen prikkelende gasten wat er op de sector afkomt, wat dit betekent en hoe je daar samen praktisch op in kunt spelen. Op 15 februari staan de thema’s bodem en beleid centraal.

Betere bodem
Giske Warringa, projectleider en deelnemer aan het project ‘Samenwerking akkerbouw melkveehouderij Drenthe’, gaat in op ervaringen met hoe en waarom een ruimere teeltrotatie een positief effect heeft op het bodemleven en de druk van plantenziekten. Gerard Abbink, adviseur bij Groeikracht, vertaalt deze boodschap vervolgens naar Oost-Nederland. Wat zijn kansen en belemmeringen en waar kunnen we mee aan de slag?

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant